Η ιστορία του άνδρα που έζησε και πέθανε χωρίς να δει ποτέ του γυναίκα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 13:09 Η ιστορία του άνδρα που έζησε και πέθανε χωρίς να δει ποτέ του γυναίκα

Υπάρχει ένας άνδρας που από τη στιγμή της γέννησης του μέχρι τα 82 χρόνια δεν είδε ποτέ το άλλο φύλο.

Κοιτάξτε έξω από το παράθυρό σας για αρκετή ώρα και οι πιθανότητες είναι να δείτε μια γυναίκα να περνάει από μπροστά σας είναι αρκετά μεγάλες. Ακόμα κι αν ζείτε στη μέση του πουθενά, θα πιστεύατε ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Και όμως, με κάποιο τρόπο, ένας άντρας έφτασε μέχρι τα 82 του χρόνια χωρίς να δει ποτέ γυναίκα.

Δυστυχώς, όμως, δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς φανταζόταν ο Μιχαήλ Τολώτος όταν του παρουσιάστηκε η έννοια της «γυναίκας», γιατί έχει φύγει προ πολλού από τη ζωή.

Ο Μιχαήλ πιστεύεται ότι γεννήθηκε κάποια στιγμή το 1856, αλλά λίγο μετά τη γέννησή του, η μητέρα του απεβίωσε και άφησε το μικρό αγόρι ορφανό.

Το νεογέννητο υιοθετήθηκε από ορθόδοξους μοναχούς σε ένα μοναστήρι στο Άγιο Όρος και μεγάλωσε εκεί από μοναχούς που ζούσαν στο μοναστήρι.

Καθώς μεγάλωνε, ο Τολωτός ζούσε σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες που ίσχυαν στην περιοχή, ένας από τους οποίους ήταν ότι δεν επιτρέπονταν οι γυναίκες. Ο κανόνας αυτός ίσχυε για εκατοντάδες χρόνια και παραμένει εν ενεργεία μέχρι και σήμερα. Έτσι, ενώ ο Τολώτος ήταν απίθανο να συναντήσει ποτέ γυναίκα στο σπίτι του, θα μπορούσε να είχε βγει στον ευρύτερο κόσμο και να συναντήσει εύκολα ένα μέλος του αντίθετου φύλου. Αλλά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών της ζωής του, ο Τολώτος λέγεται ότι δεν έφυγε ποτέ από το Άγιο Όρος. Έμαθε για την ύπαρξη των γυναικών από τους συνομηλίκους του, καθώς και από περιγραφές σε βιβλία, αλλά ποτέ δεν είδε ο ίδιος κάποια στην πραγματική ζωή.

1

Φαινομενικά χωρίς να είναι ποτέ περίεργος, ο Τολώτος συνέχισε τη ζωή του μέχρι το 1938, όταν απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Ο θάνατος του μοναχού αναγνωρίστηκε σε άρθρο εφημερίδας που σημείωνε ότι οι γυναίκες δεν ήταν το μόνο θέαμα που είχε στερηθεί σε όλη του τη ζωή.

«Ούτε είχε δει αυτοκίνητο, ταινία ή αεροπλάνο», αναφέρει το άρθρο. Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σαν κι αυτόν

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση