Απόψε παρουσιάζει ο Μητσοτάκης το πρόγραμμα της ΝΔ: Αύξηση μισθών 25% στο τέλος της 4ετίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 10:29 Απόψε παρουσιάζει ο Μητσοτάκης το πρόγραμμα της ΝΔ: Αύξηση μισθών 25% στο τέλος της 4ετίας

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία θα παρουσιάσει σήμερα στις 18.00 σε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στον «Ελληνικό Κόσμο» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το φιλόδοξο αλλά απολύτως κοστολογημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, όπως το χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, τον εκσυγχρονισμό της χώρας και τη θεσμική και εθνική θωράκισή της εφόσον οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα θα περιγράφει την «αυτοδύναμη Ελλάδα» που οραματίζεται ο πρωθυπουργός και θα περιγράφεται σε πέντε άξονες: την παραγωγική Ελλάδα, την κοινωνική Ελλάδα, την ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα, τη δίκαιη Ελλάδα και την ισχυρή Ελλάδα.

Κατώτατος μισθός 950 ευρώ - Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες, €1.000 ανά παιδί

Στην αιχμή των δεσμεύσεων βρίσκεται η αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και το στίγμα θα δώσει η αύξηση του κατώτατου μισθού στο τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ, όπως αποκάλυψε χθες στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης. Σταθερός στη δέσμευσή του για μείωση των φόρων, ανακοίνωσε και την αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027 και μείωση των έμμεσων φόρων εφόσον εξασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η βασική εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Τα μέτρα αυτά, που κοστολογούνται περί το 1 δισ. ευρώ, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενίσχυση των μισθών θα συμβάλει και το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα μόλις η ανεργία σταθεροποιηθεί κάτω από το 10%, ενώ στο Δημόσιο τον τόνο θα δώσει το νέο μισθολόγιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιανουάριο του 2024. Ως προς τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης θα δεσμευτεί για τη συνεχή στήριξη των εισοδημάτων τους, ενώ θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθούν όσοι έχουν «προσωπική διαφορά» εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου, μέχρι αυτή να εκλείψει.

Έμφαση στον τομέα της Υγείας και στη λειτουργία του Δημοσίου

Μία από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελεί η Υγεία. Μεγάλη έμφαση θα δίνεται στο πρόγραμμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ θα προβλέπονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλα τα βασικά νοσήματα, καθολική ισχύ του Προσωπικού Γιατρού, εκσυγχρονισμός όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας και πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

Η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοσίου είναι μία ακόμα προτεραιότητα στο πρόγραμμα της ΝΔ. Η παρέμβαση θα αφορά οριζόντιους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την επιλογή των υπαλλήλων, μονιμοποίηση μετά από δοκιμαστική θητεία και αξιολόγηση για όλους, με την επιβράβευση των στελεχών που επιτυγχάνουν τους στόχους που θέτει η Διοίκηση. Επίσης, μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση θα είναι ψηφιακές και οι συναλλαγές των πολιτών θα είναι ηλεκτρονικές.

Στήριξη στους νέους με αιχμή το πρόγραμμα «Στέγη»

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους με οριζόντιες πολιτικές για τη στήριξή τους και αιχμή το πρόγραμμα «Στέγη» ώστε να μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση και τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης του προγράμματος μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, με 10 χιλιάδες δικαιούχους που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι παρεμβάσεις αυτές καταλήγουν στην «ισχυρή Ελλάδα» με τις προγραμματικές ενότητες για την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, την Ασφάλεια του Πολίτη και το Μεταναστευτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση