Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού που βρήκε μαρτυρικό θάνατο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 18:27 Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του γαϊδουριού που βρήκε μαρτυρικό θάνατο

Διοικητικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 75χρονο που συνελήφθη χθες στο Κορωπί μετά την καταγγελία που έγινε ότι άφησε δεμένο το γαϊδουράκι του με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να βρει φρικτό  θάνατο, καθώς μπλέχτηκε στο σχοινί.

Η καταγγελία έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι» και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στη σύλληψή του 75χρονου, ενώ με εντολή του εισαγγελέα του αφαιρέθηκαν προσωρινά και τα άλλα δύο γαϊδουράκια που έχει στην κατοχή του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ ο ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο Κορωπί για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και στη συνέχεια του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

«Μετά από καταγγελία στην ανωτέρω υπηρεσία, χθες το μεσημέρι ανευρέθη στην αυλή της οικίας του κατηγορουμένου στο Κορωπί, νεκρό ιπποειδές (γαϊδούρι)» αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι: «Στο σημείο μετέβησαν αρμόδιοι κτηνίατροι για τη διαπίστωση του θανάτου και την εξέταση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε. Ακόμη, παρελήφθησαν από φιλοζωικό οργανισμό, άλλα δύο ιπποειδή (γαϊδουράκια) εν ζωή και μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας του εν λόγω κέντρου».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση