Τσίπρας: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης - Κατέλυσε το κράτος δικαίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 14:56 Τσίπρας: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης - Κατέλυσε το κράτος δικαίου

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως «αρχιερέα των υποκλοπών» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στο «δημοκρατικό ένστικτο των πολιτών» καλώντας τους να μη δώσουν στον πρόεδρο της ΝΔ «λευκή επιταγή» στις εκλογές για δεύτερη τετραετία.

«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά "συγνώμη", να πει "παραιτούμαι", όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Και αναρωτιέμαι, αν πάρει "λευκή επιταγή" για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων πολιτών και των Συντηρητικών. Και λέω, μην δώσετε "λευκή επιταγή" σε έναν άνθρωπο, σε μία οικογένεια που έκανε τη διακυβέρνηση ανώνυμη εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, με ένα κράτος αξιοκρατικό, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Προπαγάνδα πατριωτισμού» η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο πρωθυπουργός έρχεται συχνά στον Έβρο για να βγάζει φωτογραφίες στο φράχτη και να κάνει «προπαγάνδα πατριωτισμού». Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «στα εύκολα κάνουν τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς», σε ότι αφορά τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες οι πολίτες που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία από αυτούς που ψηφίζουν και βρίσκονται στην καρδιά της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου μας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Μη νομίζετε. Έρχεται πολύ συχνά εδώ για να βγάλει φωτογραφίες το φράχτη, αλλά δεν σας αγάπησε. Έρχεται να κάνει προπαγάνδα και όχι για να σας στηρίξει. Διότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τον Έβρο. Έρχεται για να αναπαράξει τη γνωστή προπαγάνδα, τη γνωστή από τα παλιά χρόνια της Δεξιάς».

«Θυμάστε τι έκαναν την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών; Αλλά προχθές έστειλε ένα γράμμα ο Ζόραν Ζάεφ. Όχι σε μένα, στον κ. Μητσοτάκη. Κι έλεγε είσαι μεγάλος φίλος μου διότι όλα όσα έκανε ο Τσίπρας τα ακολουθείς όλα, πιστά. Εσύ κ. Μητσοτάκη που έλεγες ότι είναι μία προδοτική Συμφωνία. Τον τίμησες και την τήρησες και σωστά έκανες, Αλλά αυτή είναι η υποκρισία σας», είπε σε άλλο σημείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση