Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες 100 μίλια δυτικά της Πύλου - Στο σημείο 2 σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 20:49 Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες 100 μίλια δυτικά της Πύλου - Στο σημείο 2 σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο

Το ιστιοφόρο δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου - Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αναφέρονται καλές

Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Αμέσως ενημερώθηκε ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων που έχει δώσει εντολή σε παραπλέοντα πλοία να παρακολουθούν την πορεία του ιστιοφόρου, ενώ παράλληλα στο σημείο κατευθύνονται δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Το ιστιοφόρο δεν έχει προς το παρόν πορεία προς τα δυτικά, κάτι που θα σήμαινε πως έχει βάλει πλώρη για την Ιταλία. 

 
 

Επίσης δεν έχει εκπέμψει  σήμα κινδύνου, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αναφέρονται καλές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο αν ακολουθήσει δυτική πορεία σε περίπου μια ώρα με βάση την ταχύτητα που κινείται θα  περάσει στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών αρχών.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε, δε, ότι έχει δοθεί εντολή σε παραπλέοντα μέσα ενώ στο σημείο καταφθάνει και ελικόπτερο με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση