Ίος: Ο ένας 18χρονος Ιρλανδός έπαθε ανακοπή όταν έμαθε για τον θάνατο του δεύτερου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 09:46 Ίος: Ο ένας 18χρονος Ιρλανδός έπαθε ανακοπή όταν έμαθε για τον θάνατο του δεύτερου

Ο νεαρός Άντριου φέρεται να κατέρρευσε όταν έμαθε ότι ο συμμαθητής του Μαξ βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό

Διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας λαμβάνει η τραγωδία με τους δύο νεαρούς Ιρλανδούς μαθητές που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών στην Ίο οπου βρέθηκαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών, ο Άντριου Ο΄Ντόνελ υπέστη ανακοπή όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του συμμαθητή του, Μαξ Γουόλ.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται το πρωί της Κυριακής όταν από τις αρχές εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη ο Γουόλ. Ο νεαρός Ιρλανδός, ο οποίος βρέθηκε στην Ίο μαζί με 69 συμμαθητές του από το κολλέγιο Σεντ Μάικλ, φέρεται να είχε ξεκινήσει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από το μεσημέρι του Σαββάτου συνεχίζοντας τη διασκέδασή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη Κυριακής. Τότε ήταν που, σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο 18χρονος Μαξ θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμα του με τα πόδια καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι ο νεαρός Μαξ να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ωστόσο η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί καθώς λίγη ώρα αργότερα ο επίσης 18χρονος Άντριου, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, άφησε την τελευταία του πνοή όταν ενημερώθηκε για τον τραγικό χαμό του συμμαθητή του.

«Είναι σοκαριστικό. Όλοι είναι συντετριμμένοι» δήλωσε στους Irish Times ιδιοκτήτης ιρλανδικού μπαρ στην Ίο με έναν δεύτερο να συμπληρώνει ότι προσπαθούν να παρηγορήσουν τους φίλους των δύο παιδιών. «Υπάρχουν περίπου 1.000 νεαροί Ιρλανδοί στην Ίο αυτή την περίοδο. Τους βοηθάω να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Όλοι όσοι είναι στο νησί βρίσκονται σε σοκ» πρόσθεσε ο ένας από τους επιχειρηματίες.

Andrew_O_Donnell

Ανακοινώσεις έβγαλαν το ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας και το σχολείο τους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών ενώ ανακοίνωση έβγαλε και το σχολείο των δύο νεαρών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο. Δύο μαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια ''καταστροφική απώλεια'' για το πρώην σχολείο τους.

O Max ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Max σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός. Ο Andrew θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση