Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Οινόης προς Ερυθρές! Μάχη με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 18:08 Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Οινόης προς Ερυθρές! Μάχη με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα

Μεγάλη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στη φωτιά στη Δυτική Αττική και στην περιοχή ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα ενώ το 112 ήχησε και πάλι αυτή την φορά για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή Πουρνάρι – Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415.  Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης που υπάρχει εστάλη αρχικά μήνυμα στους κατοίκους 4 οικισμών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Οινόη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέο μέτωπο αλλά για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών λόγω πυρκαγιάς

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση