Καύσιμα: Την ανιούσα παίρνει η τιμή της βενζίνης - «Θα πιάσουμε 2 ευρώ την αμόλυβδη»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 10:20 Καύσιμα: Την ανιούσα παίρνει η τιμή της βενζίνης - «Θα πιάσουμε 2 ευρώ την αμόλυβδη»

Ανησυχίες για συμπαράσταση των τιμών καταναλωτικών προϊόντων.

Ανοδική πορεία έχει πάρει, και πάλι, η τιμή βενζίνης και πετρελαίου κίνησης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανησυχίες για συμπαράσταση - προς τα πάνω - των τιμών καταναλωτικών προϊόντων.

Τις τελευταίες μέρες, η βενζίνη στην Αττική πωλείται κοντά στα 2 ευρώ, ενώ στα νησιά είναι γύρω στο 2,30 το λίτρο.

Ειδικότερα, η μέση τιμή είναι πάνω από 1,90 γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση όσον αφορά στις τιμές καυσίμων στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν. Μόνο η Ολλανδία, με 1,998, και η Δανία, με 1,980, έχουν πιο υψηλές τιμές από την Ελλάδα (πρόκειται για στοιχεία από τις 27 Ιουλίου).

Την ίδια ώρα, η τιμή της βενζίνης στα νησιά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Στην Πάτμο, για παράδειγμα, η τιμή είναι 2,37 ανά λίτρο. Στη Μήλο, την ίδια ώρα, πληρώνουν 2,36 άνα λίτρο. 

Η μέση τιμή στην Αθήνα είναι γύρω στο 1,75 και στη Θεσσαλονίκη 1,82 σύμφωνα με τα στοιχεία του OPEN.

Παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων. Ο πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων Αττικής επεσήμανε πως υπάρχει μία αύξηση της τάξης των 10 λεπτών τις τελευταίες μέρες. 

«Θα πιάσουμε 2 ευρώ την αμόλυβδη» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό. 

Την ίδια ώρα, και η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει πάρει την ανιούσα φτάνοντας στο 1,65 το λίτρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση