Θεσσαλονίκη: «Ο διανομέας του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ» περιγράφει ο γαμπρός του 50χρονου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 18:27 Θεσσαλονίκη: «Ο διανομέας του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ» περιγράφει ο γαμπρός του 50χρονου

Θεσσαλονίκη: «Ο διανομέας του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ» περιγράφει ο γαμπρός του 50χρονου

"Τον χτύπησε πισώπλατα με μπουνιά στο κεφάλι και τον παράτησε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο", λέει ο γαμπρός του 50χρονου άντρα που γρονθοκοπηθηκε από τον διανομέα το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, πλησίον του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας και το επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε μετά από παρατήρηση που έκανε το θύμα στον 27χρονο διανομέα, επειδή πέρασε με τη μοτοσικλέτα του από τον πεζόδρομο. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο διανομέας χτύπησε με μπουνιά στο κεφάλι τον μεσήλικα άντρα και το θύμα σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια ο 27χρονος αποχώρησε από το σημείο, ενώ διερχόμενοι πολίτες κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 50χρονο στο νοσοκομείο.

Εις βάρος του 27χρονου κατηγορούμενου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο γαμπρός του θύματος περιέγραψε συγκλονισμένος όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας και εξήγησε πως η οικογένεια έμαθε για τον θάνατο του 50χρονου ο οποίος ήταν πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού.

"Ο γαμπρός μου πήγε μια καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας συνάντησε ένα διερχόμενο μηχανάκι από επιχείρηση - ντελίβερι. Του έκανε μια παρατήρηση να μη τρέχει, γιατί στον πεζόδρομο κυκλοφορούν άνθρωποι, παιδάκια, ηλικιωμένοι και είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα", ανέφερε και συνέχισε: "Στην παρατήρηση του γαμπρού μου αντέδρασε με άσχημο τρόπο. Προφανώς του απάντησε και ο γαμπρός μου και σηκώθηκε να φύγει και τότε του κατάφερε χτύπημα πισώπλατο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού".

Όπως ανέφερε ο γαμπρός του θύματος, "αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος, να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι εγκεφαλικά νεκρός, ενώ μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε".

thessaloniki1
thessaloniki2

"Ηταν πολύ ισχυρό το χτύπημα που δέχθηκε από τον διανομέα. Τον χτύπησε μία ή δύο γροθιές και μετά αποχώρησε από το σημείο. Ο γαμπρός μου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το σοκ ήταν μεγάλο. Σε όλους τους πεζοδρομους τα μηχανάκια τρέχουν σαν τρελά και θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και δεν επιτρέπουν σε κάποιον να τους κάνει μια παρατήρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι σοκαριστικό ότι για μια παρατήρηση ο άνθρωπος δεν ζει", τόνισε.

"Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αστυνομία στο σημείο, μόνο ένα ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Η αδελφή μου έψαχνε να βρει τον σύζυγό της, καθώς πέρασαν πάρα πολλές ώρες και ψάχνοντας στα νοσοκομεία βρήκε ότι είναι διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ. Μέχρι τότε δεν είχαμε καμιά ενημέρωση. Δεν υπήρχε κόσμος εκείνη την ώρα στο σημείο και απλά τον βρήκαν αναίσθητο κάτω", σημείωσε ο γαμπρός του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε "λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους".

111111
222222222
 

Ο διανομέας που γρονθοκόπησε τον 50χρονο συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στις 14.00, όταν το νοσοκομείο ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 50χρονος άνδρας είχε καταλήξει και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Στον κατηγορούμενο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί στον ανακριτή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Δείτε βίντεο: Θεσσαλονίκη: «Ο διανομέας του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ»

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση