Γεραπετρίτης σε Κροάτη ΥΠΕΞ: Αντικειμενική η Δικαιοσύνη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 16:42 Γεραπετρίτης σε Κροάτη ΥΠΕΞ: Αντικειμενική η Δικαιοσύνη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ρίχνει τους τόνους ο Κροάτης ΥΠΕΞ ύστερα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Κροάτη προέδρου για «βεντέτα» με αφορμή την προφυλάκιση 100 και πλέον συμπατριωτών του για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γκόρνταν Ράντμαν είχε επικοινωνία χθες (13/8) με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίο συλλυπήθηκε για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Κροάτης ΥΠΕΞ εξέφρασε τη λύπη του για τα τραγικά γεγονότα, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα.

Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές Αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς έστειλε επιθετικό μήνυμα στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για βεντέτα, προκαλώντας τη μήνη της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με ανακοίνωσή της ψέγει τον Κροάτη πρόεδρο για τις κατακριτέες δηλώσεις του.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση