Άδωνις Γεωργιάδης για εργασιακό νομοσχέδιο: Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές για τις επιπλέον πέντε ώρες εργασίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 12:00 Άδωνις Γεωργιάδης για εργασιακό νομοσχέδιο: Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές για τις επιπλέον πέντε ώρες εργασίας

Δύο σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση και το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας για την «ανταπόδοση» των επιπλέον 5 ωρών εργασίας που προβλέπονται πέραν του βασικού 8ώρου στο νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το επιπλέον 5ωρο εργασίας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση του εργαζομένου και η ανταπόδοση σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε θα προσμετράται σε συντάξιμο χρόνο, είτε θα υπάρχει έκπτωση στις εισφορές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, όταν το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις συντάξεις, αποκαλύπτοντας μία τομή που ετοιμάζει το υπουργείο, το πλάνο της οποίας θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι που θα καταθέτουν αίτηση για σύνταξη, θα βρίσκονται σε επαφή μέσω skype με τον αρμόδιο υπάλληλο που θα έχει αναλάβει την υπόθεσή τους και θα καθοδηγούνται για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του πολίτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης ότι το 10% των κρατήσεων στους συνταξιούχους που θα εργάζονται, θα αφορά αποκλειστικά το επιπλέον εισόδημα και δεν θα αγγίζεται η σύνταξη. «Στόχος να μην υπάρχει ούτε ένας που να πληρώνει περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στην 6η ημέρα εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα μπορεί να υφίσταται μόνο για τη βιομηχανία, ώστε να αντιμετωπιστούν πρακτικά προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν σήμερα.

 πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση