Αλλάζουν την καμπάνια τους οι 5 υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 09:40 Αλλάζουν την καμπάνια τους οι 5 υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Τα σποτάκια που είχαν φτιάξει είναι πλέον άκαιρα και το πιθανότερο είναι πως θα δημιουργηθούν καινούργια από τους διεκδικητές της αρχηγίας.

Σε εκ νέου αλλαγή στρατηγικής καλούνται να προβούν τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την αναβολή της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών κατά μια εβδομάδα, λόγω «της βιβλικής καταστροφής που ζει η χώρα από την κακοκαιρία» με τη Θεσσαλία «να έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα και τραγικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Πλέον ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος στις 24 του μηνός.

Αυτό καταρχάς σημαίνει πως μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε και ο νέος αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα ανέβει από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα για την καθιερωμένη επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (η οποία ολοκληρώνει τον φετινό της κύκλο τη μεθεπόμενη Κυριακή). Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος αυτή την Κυριακή και ο δεύτερος, εάν απαιτούνταν, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ώστε την επόμενη μέρα ο νικητής να πετούσε για τη συμπρωτεύουσα και να έδινε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, ματαιώνεται όλος ο σχεδιασμός που είχε γίνει.

Αντιστοίχως οι πέντε διεκδικητές της ηγεσίας θα πρέπει να τροποποιήσουν τις κινήσεις τους αφού ο προεκλογικός αγώνας παρατείνεται. Θυμίζουμε για παράδειγμα ότι η Έφη Αχτσιόγλου, που φαντάζει το φαβορί με τα σημερινά δεδομένα, προχθές έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό της σποτ με κεντρικό σύνθημα τη φράση «Εδώ, τώρα εμείς, μαζί φτιάχνουμε το μέλλον», προσθέτοντας ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό». Τώρα το συγκεκριμένο βίντεο θα πρέπει να αλλάξει ως προς τους χρόνους που αναφέρει, ενώ η επικοινωνιακή της ομάδα συζητά το ενδεχόμενο να της ζητήσει να δημιουργήσει ένα καινούργιο.

Σε αντίστοιχο αναβρασμό βρίσκονται και τα επιτελεία του Στέφανου Κασσελάκη, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα. Όλοι τους λόγω της κακοκαιρίας ανέβαλαν επισκέψεις ανά την Ελλάδα και τροποποίησαν το πρόγραμμά των περιοδειών τους εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει επιφέρει σε πολλές περιοχές η έντονη βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι βέβαιο ότι και οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι θα δώσουν έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, στην κατάθεση προτάσεων επούλωσης των «πληγών» που έχει αφήσει πίσω της καθώς επίσης και στην άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση για αστοχίες και έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων και έργων που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση