Λιβύη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 21:54 Λιβύη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής

Συγκλονισμένη είναι η Ελλάδα από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή στη Λιβύη, που οδήγησε στο θάνατο τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς.

Οι εικόνες από το τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή να είναι στην άκρη του δρόμου και να έχει καεί ολοσχερώς.

Ένα νέο βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη δείχνει το σημείο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το βίντεο τράβηξε ένα άλλο αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στα πλάνα φαίνεται να έχει μαζευτεί κόσμος, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται, αφού τα δύο οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων. Γι’αυτό τον λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το μεγάλο λεωφορείο, όσο και το τζιπ που επέβαινε η οικογένεια από τη Λιβύη.

Από τα 19 άτομα της ελληνικής αποστολής τα 5 σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ οι υπόλοιποι που κατάφεραν να σωθούν, εκ των οποίων 8 είναι τραυματισμένοι, επαναπατρίστηκαν χθες τα ξημερώματα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όλοι φέρουν εγκαύματα ενώ οι δύο εξ’ αυτών υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για το τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε θύματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το πολύνεκρο τροχαίο των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, έρευνα που θα διενεργηθεί από το ΥΔΕΖΙ, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση