Απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός στους Έλληνες στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 11:56 Απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός στους Έλληνες στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο Λιβύη

Με πρόταση του Νίκου Δένδια, απονεμήθηκε σήμερα (20.9.2023) μετά θάνατον ο ανώτατος βαθμός, στους τρεις στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη. 

Συγκεκριμένα, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν στη Λιβύη κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.

β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση