Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών στη Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:41 Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών στη Λιβύη

Το στρατιωτικό προσωπικό βγήκε στα μπαλκόνια του ΥΠΕΘΑ - Παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Για να τιμήσουν τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατιωτικοί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

teleti-10

teleti-9

teleti-12

Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία

teleti-13

teleti-14

teleti-4

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

axiomatikoi

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.

β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο Γιώργο Βούλγαρη

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τετάρτης συγγενείς και φίλοι τον Γεώργιο Βούλγαρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, στο τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στη Λιβύη, με συνέπεια να σκοτωθούν πέντε άτομα της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Η κηδεία του Αρχιλοχία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ - στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη - τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου, στη γενέτειρα του 27χρονου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Σπαραγμός από την μητέρα του αδικοχαμένου Γιώργου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης, η οποία βγήκε από την εκκλησία υποστηριζόμενη από δύο δικούς της ανθρώπους. Φώναζε ξανά και ξανά: «Γιώργο μου, λεβέντη μου, ο θάνατος» μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκτοτήματα, ως τελευταίο χαιρετισμό στη μνήμη του 27χρονου Γιώργου Βούλγαρη την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία «ντυμένο» με την ελληνική σημαία και συνοδεία μελών του Στρατού.

Για τη βαθύτατη θλίψη που νιώθουν μπροστά στην αδόκητη απώλεια ενός «αγαπημένου μέλους» τους -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- μίλησε από τα μεγάφωνα της εκκλησίας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε στον συνάδελφό τους.

Μία σύντομη αναδρομή στη σταδριοδρομία του: Επελέγη στις Ειδικές Δυνάμεις στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, υπηρέτησε στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής από 13 Αυγούστου 2018 και από τις 23 Αυγούστου του 2021 στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του φοίτησε σε διάφορα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου και στη σχολή Αλεξιπτωτιστών.

kideia_livii__1_

kideia_livii__3_

Παρόντες στην κηδεία του 27χρονου ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αεροπορίας, Στρατού και Ναυτικού. 

kideia_mouzaki

kideia_apostolakis

«Λύγισε» ο πατέρας του 27χρονου - «Ήταν καταπληκτικός...»

«Λύγισε» το πρωί της Τρίτης ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού Γιώργου Βούλγαρη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον αδικοχαμένο γιο του.

«Καταπληκτικός ήταν. Ήταν και στο Σουδάν. Τι να σας πω για τη μνήμη του; Ότι έφυγε πρόωρα; Τι άλλο να πω; Έφυγε στα 27 του» είπε με λυγμό στη φωνή του ο πατέρας του 27χρονου.

Όπως τόνισε ο Γιώργος με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας ήταν «το πιο ήρεμο παιδί. Όχι επειδή ήταν δικός μου. Δεν υπήρχε πιο ήρεμος δεν είχε αντιδικίες ποτέ με κανέναν».

Ερωτηθείς, δε, για τη σχέση του παιδιού του με τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πατέρας του 27χρονου είπε ότι «τον Στράτο δεν τον αγαπούσε μόνο, έδινε και την ψυχή του. Ειδικά για αυτό που έκανε, αυτό που ήταν σε αυτό το κομμάτι»

Ο υπαξιωματικός του Στρατού, όπως πρόσθεσε ο πατέρας του, «ήταν παντρεμένος με σύμφωνο συμβίωσης. Παντρεμένος ήταν. Ναι έχει τώρα τρία χρόνια. Αν υπήρχε κάποιο παιδάκι θα ήταν λίγο παρήγορο για μας και θα λέγαμε μεγαλώνουμε με το παιδί του».

Ο αδικοχαμένος Γιώργος είχε και δύο αδελφές, που «είναι και αυτές στο Στρατό και οι δύο» με τον πατέρα του να λέει ότι πρώτη το έμαθε το απόγευμα της Κυριακής η μια κόρη του «επειδή είναι μέσα στο ΓΕΣ κάποιος της είπε από εκει, αλλά μου είπε ότι στην αρχή δεν το είπαν, ότι "έγινε ένα ατύχημα, αλλά να μην αγχώνεσαι", μου λέει. "Μην τρομοκρατείσαι" μου λέει, "δεν είναι κάτι αυτό". Μετά το βράδυ, το άκουσα στις ειδήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση