Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό! Δικαίωμα ψήφου και στα 40.000 παλαιά μέλη του κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:48 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό! Δικαίωμα ψήφου και στα 40.000 παλαιά μέλη του κόμματος

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι χθεσινές (21/09/23) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν και οι 40.000 που είναι παλαιά μέλη, άσχετα αν επικαιροποίησαν ή όχι τα στοιχεία τους.

Η διαδικασία που έχει αποφασιστεί είναι η εξής: τα παλαιά μέλη θα το δηλώνουν και σε μια ειδική εφαρμογή τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα προχωρούν στην διασταύρωση των στοιχείων τους. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα κρατάει περίπου 4 λεπτά.

Εντωμεταξύ ο Συνταγματολόγος, επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Γιάννης Δρόσος, μίλησε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ποια μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Μιλώντας στον  Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο κ.. Δρόσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουν γίνει οι προετοιμασίες και συνεχίζονται και ευχόμαστε να βρεθούμε σε μια συνθήκη όπου θα έχουμε περισσότερο κόσμο και χωρίς ουρές».  

Σύμφωνα με τον ίδιο «όλοι όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά μπορούν να ψηφίσουν τώρα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν μέλη που είναι στο μητρώο μελών και έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου». 

Ο Γιάννης Δρόσος επισήμανε επίσης ότι πλέον των 148.000 μελών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, έχουν έρθει ακόμα 8.500 μέλη οι οποίοι ελέγχονται. Όπως εξήγησε τα «παλαιά μέλη πιστοποιούνται, για να μην υπάρχουν εμπλοκές».  «Το μητρώο των μελών παλαιών και νέων πλησιάζει τις 180.000 από αυτά ψήφισαν 148.000 εκ των οποίων τα παλαιά μέλη είναι, περίπου, 105.000» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο Γιάννης Δρόσος ανέφερε ότι έχουν προβλεφθεί περισσότερα τάμπλετ για τα εκλογικά τμήματα που είχαν σχηματιστεί ουρές.  Ωστόσο, εκτίμησε πως αυτή την φορά δεν θα χρειάζεται να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών, οπότε η διαδικασία θα κινηθεί γρηγορότερα.  

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση