Στον Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό: Έβρεξε όσο βρέχει στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 21:05 Στον Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό: Έβρεξε όσο βρέχει στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια (vid)

Η επανάληψη τέτοιων έντονων βροχοπτώσεων υπογραμμίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της ετοιμότητας για την κλιματική αλλαγή ενόψει των ολοένα και πιο ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις σφυροκόπησαν και πάλι την πόλη του Βόλου με την έλευση της κακοκαιρίας Elias. Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ειδικοί δείχνουν ότι είναι σαν να δημιουργείται ένας νέος στατιστικός κανόνας, όπου το σπάνιο γίνεται πιο πιθανό και το ακραίο γίνεται σταδιακά ο μέσος όρος.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, έπεσαν μέσα σε ένα 24ωρο οι εντυπωσιακοί 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Στην περίπτωση της κακοκαιρίας Elias, καταγράφηκαν ελαφρώς λιγότεροι, συγκεκριμένα 307 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί σε πρακτικό επίπεδο; Στο Βόλο τον φετινό Σεπτέμβριο, έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό.

Αν και η συγκεκριμένη κακοκαιρία μπορεί να πέρασε, από αύριο (29/9), ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχοπτώσεις. Η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν τοπικά καιρικά φαινόμενα στο Αιγαίο, χωρίς όμως σημαντική ένταση.

Υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν σύντομες βροχοπτώσεις και στην Εύβοια και τη Μαγνησία. Βροχές αναμένονται σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα από το μεσημέρι. Οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερες.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση