Καθελκύστηκε η φρεγάτα Belharra «Κίμων» -Μητσοτάκης: Προϋπόθεση για ειρήνη η αμυντική θωράκιση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 16:42 Καθελκύστηκε η φρεγάτα Belharra «Κίμων» -Μητσοτάκης: Προϋπόθεση για ειρήνη η αμυντική θωράκιση

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belharra, μιας μονάδας άμυνας και επέμβασης με την ονομασία FDI HS KIMON, που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Δένδια.

Η φρεγάτα Κίμων αποτελεί την πρώτη από μια σειρά τριών φρεγατών άμυνας και επέμβασης που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό.

Μητσοτάκης για την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων»: Η θωράκιση της πατρίδας είναι προϋπόθεση για την ειρήνη

Την καθέλκυση της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας τύπου Βelharra χαιρετίζει σε ανάρτηση του στο Facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας σήμερα για τo Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ο «Κίμων», η πρώτη φρεγάτα Belharra με υψωμένη τη γαλανόλευκη, καθελκύεται στα νερά της Μεσογείου!

Πριν από 30 μήνες είχα δεσμευτεί ότι η χώρα θα αποκτήσει τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό. Και πράγματι, αυτά γίνονται τώρα πραγματικότητα. Με τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες. Με τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F16 Viper. Όπως και με τα τεθωρακισμένα και τα πυρομαχικά νέας γενιάς.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών και με σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, το εθνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα προχωράει. Γιατί η θωράκιση της πατρίδας είναι προϋπόθεση για την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών.

Το είπαμε και το κάναμε. Καλοτάξιδη, λοιπόν, η νέα μας φρεγάτα!»

Ν. Δένδιας: Αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού οι φρεγάτες FDI «Belharra»

«Η φρεγάτα «Κίμων», μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στο Λοριάν της Γαλλίας.

Υπογράμμισε ότι είναι «χαρά και τιμή που βρίσκομαι πάνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας "Κίμων" της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού». «Περνάμε», ανέφερε, «σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα».

Δένδιας: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται

Επισήμανε, αναφερόμενος στη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, ότι «βλέπουμε ένα ακόμη αποτέλεσμα της συμφωνίας» που μαζί με τον πρώην υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, «είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία» και δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας «Κίμων»

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μία καινοτόμος φρεγάτα μάχης, πολλαπλών αποστολών: 100% ψηφιακή, παρέχει κυβερνοασφάλεια και υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς μάχης.

Ο ενσωματωμένος ιστός είναι μοναδικός: Panoramic Sensors and Intelligence Module συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, για μόνιμη επιτήρηση 360°.
Αυτές οι φρεγάτες τελευταίας γενιάς θα καταστήσουν δυνατή την ταχεία και μακρόχρονη ενίσχυση των δυνατοτήτων του στόλου επιφανείας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση