Ηράκλειο Κρήτης: Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούσε ο 38χρονος που σκοτώθηκε στο Αγιοφάραγγο - Τι είναι το slackline που έκανε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 20:18 Ηράκλειο Κρήτης: Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούσε ο 38χρονος που σκοτώθηκε στο Αγιοφάραγγο - Τι είναι το slackline που έκανε

Η Κρήτη και ειδικά το Αγιοφάραγγο αποτελούν γνωστό προορισμό για τους λάτρεις του σπορ - Το χρονικό του δυστυχήματος

Σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη για το extreme sport slackline, όπως ονομάζεται, σημειώθηκε η τραγωδία με θύμα 38χρονο, που ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί στα βράχια στο Αγιοφάραγγο στο Ηράκλειο Κρήτης και τελικά έπεσε με αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκρός.

Το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και μάλιστα η Κρήτη και ειδικά το Αγιοφάραγγο αποτελούν γνωστό προορισμό για τους λάτρεις του σπορ. Ορειβάτες συνηθίζουν να δένουν το σχοινί από τη μία άκρη του βουνού στην άλλη προσπαθώντας να διασχίσουν την απόσταση πάνω στο σχοινί.

Τι είναι το Slackline - Δείτε βίντεο

Το Slackline είναι ένα extreme άθλημα κατά το οποίο ο αθλητής προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν ιμάντα ή σε ένα σκοινί, δεμένο μεταξύ δύο δέντρων ή δομών στήριξης και στην προσπάθειά του να ισορροπήσει πάνω του, γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός του και παράλληλα αυξάνει την ισχύ της εστίασής του, ενώ βελτιώνει και την αντοχή του σώματος.

Προήλθε μέσα από την ορειβασία κατά τη διάρκεια του 1980 και κατά τη διάρκεια των ημερών της ξεκούρασής τους οι ορειβάτες είχαν την ιδέα να δέσουν τα σχοινιά αναρρίχησης ανάμεσα σε δέντρα για να παρατηρήσουν αν θα μπορούσαν να ισορροπήσουν.

Το χρονικό του δυστυχήματος με θύμα τον 38χρονο

Το δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί όταν ο 38χρονος βρισκόταν στο Αγιοφάραγγο και αφού είχε τοποθετήσει σκοινιά από τον έναν βράχο προς τον άλλον, επιχείρησε εναέρια διάσχιση.

vraxia4

Άγνωστο πώς, ο 38χρονος έπεσε από τεράστιο ύψος και άφησε την τελευταία του πνοή στην άμμο.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές με άνδρες του λιμενικού να σπεύδουν στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος και να ανασύρουν το άψυχο σώμα του.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση