ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη γνώμη της ΚΕ για τις διαγραφές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 19:53 ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη γνώμη της ΚΕ για τις διαγραφές

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Οι πρώτες πληροφορίες, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, αναφέρουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ - σύμφωνα με το καταστατικό - και στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει τις εξής επιλογές για ποινές:

  •     Σύσταση
  •     Επίπληξη
  •     Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα χρόνο,
  •     Διαγραφή.

Ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος.

Έτσι για να περάσει η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη, του Δημήτρη Βίτσα και του Στέφανου Τζουμάκα θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ τα 2/3 των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Κοτσακάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση