Υποκλοπές: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 16:32 Υποκλοπές: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Τι ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την πρωτοβουλία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη με την οποία η δικογραφία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μεταφέρθηκε στον Άρειο Πάγο, ο Νίκος Ανδουλάκης κατέθεσε σήμερα σχετικό υπόμνημα για τις υποκλοπές. 

Συγκεκριμένα, δια των δικηγόρων του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς τον αντεισαγγελέα, Αχιλλέα Ζήση του ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας εφ' εξής, ενώ όπως τονίζεται, λόγω  της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της έρευνας, «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, λοιπόν, με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Επίσης σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου με αντικείμενο μεταξύ άλλων και την υπόθεση των υποκλοπών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση