Live: Εφθασε στην Αθήνα ο Ερντογάν -Καθ' οδόν προς το Προεδρικό Μέγαρο, σε λίγο η συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:24 Live: Εφθασε στην Αθήνα ο Ερντογάν -Καθ' οδόν προς το Προεδρικό Μέγαρο, σε λίγο η συνάντηση με Σακελλαροπούλου (φωτο intime)

Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Το αεροπλάνο, που έφθασε στις 10:10 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν. Την τουρκική υπουργική αποστολή υποδέχθηκε ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην υποδοχή του κ. Ερντογάν υπήρχε άγημα. Πρώτοι κατέβηκαν οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τελευταίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροπλάνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον υποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ υπήρχε και μεταφραστής.

Αμέσως, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο του lounge του «Ελ. Βενιζέλος». Στις 11 ακριβώς αναχώρησε με την αυτοκινητοπομπή του για το Προεδρικό Μέγαρο.

Η άφιξη Ερντογάν στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Τα συνολικά τρία αεροπλάνα, εκτός από τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της κυβέρνησής του και τους συνεργάτες του, μετέφεραν και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί κατά την πεντάωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

To πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα

Ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Νωρίτερα, στις 11.30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -Κλείνουν σταθμοί μετρό

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ. Ερντογάν πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Kλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και οι σταθμοί του Μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός». Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση