Ώρες σκληρών αποφάσεων για την κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 10:00 Ώρες σκληρών αποφάσεων για την κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας

Όλα τα σενάρια και το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στον αέναο κύκλο οπαδικής βίας και αίματος ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος είναι ο πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτό και στην έκτακτη δίωρη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου τονίστηκε ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος και να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι αυτά που λέει και αποφασίζει η κυβέρνηση τα εννοεί.

Η εντολή που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την σύσκεψη είναι να μην γίνει καμία διαρροή καθώς τα μέτρα θα ανακοινωθούν με θεσμικό τρόπο αύριο Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Τις τελευταίες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου είναι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA και τον Πρόεδρό της Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Αυγούστου και την επίσκεψη του Προέδρου της UEFA στην χώρα μας είχε ζητήσει από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και είχε προειδοποιήσει: «Υπάρχουν κι άλλα μέτρα στη φαρέτρα μας», είχε πει. «Το κλείσιμο ενδεχομένως των θυρών οργανωμένων οπαδών στο πλαίσιο που υπάρχει για την τιμωρία των ομάδων και τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την ελπίδα να μην απαιτηθεί από τις εξελίξεις, να μη χρειαστεί το κράτος να ενεργοποιήσει το ύστατο μέτρο που έχει στη διάθεσή του, τον προσωρινό αποκλεισμό ομάδων από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

«Δυστυχώς με ένα νεαρό αστυνομικό να δίνει μάχη για την ζωή του μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε έξω από έναν αγώνα βόλεϊ, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε σκληρές αποφάσεις», δήλωνε το Σάββατο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη αποφασίστηκε πως αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα αυστηρό ολοκληρωμένο πλαίσιο με πολλά σενάρια να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Το βέβαιο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι οριζόντια και σκληρά.

Τα σενάρια που θεωρούνται ως τα πιο πιθανά είναι:

-Ο αποκλεισμός των οργανωμένων οπαδών από τους αγώνες

-Οι αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών

-Η διακοπή των πρωταθλημάτων

-Ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το αίτημα της ομοσπονδίας των αστυνομικών, της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα. Αυτό όμως δεν προχώρησε καθώς θα αναιρούσε την πρόσφατη απόφαση που ελήφθη τον Αύγουστο και προέβλεπε ότι η Αστυνομία θα έχει πλέον τον έλεγχο στην είσοδο των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση