Ρέντης: Οι αντιφάσεις των δύο αδερφών - Πυρίτιδα στο "γκρι ζιβάγκο" του μάνατζερ - Τα "τσικό" θα δείξουν τους "επαγγελματίες"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 12:51 Ρέντης: Οι αντιφάσεις των δύο αδερφών - Πυρίτιδα στο "γκρι ζιβάγκο" του μάνατζερ - Τα "τσικό" θα δείξουν τους "επαγγελματίες"

Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, είναι περισσότερο επιβαρυντικά για τον 16χρονο αδερφό του καθ’ ομολογία δράστη.

Ψέματα και αντιφάσεις, του 18χρονου κατηγορούμενου, του 16χρονου αδερφού του και του 26χρονου μάνατζερ γνωστού τράπερ, ανέδειξε ο εκτοξευτήρας ναυτικής φωτοβολίδας που βρέθηκε στον τόπο των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη. Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, είναι περισσότερο επιβαρυντικά για τον 16χρονο αδερφό του καθ’ ομολογία δράστη.

Τα ψέματα των αδερφών

Ο 18χρονος είχε αναφέρει πως μετά τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού επιστρέφοντας στο εσωτερικό του γηπέδου είπε στον αδερφό του που ήταν εκεί και στους δύο φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί λίγο νωρίτερα. Το γενετικό υλικό, συγκεκριμένα ιδρώτας, και τα αποτυπώματα του 16χρονου αδερφού του που βρέθηκαν πάνω σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, αναδεικνύουν ότι ο ανήλικος βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου μαζί με τον 18χρονο αδερφό του, έχει συμμετάσχει στις επιθέσεις και έχει ρίξει ναυτική φωτοβολίδα.

 

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το τεστ ανίχνευσης πυρίτιδας που του έγινε, το οποίο βγήκε θετικό. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος προφυλακίστηκε μετά την ομολογία του και την ανίχνευση ιχνών πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα.

ρεντης

 

Πυρίτιδα στο "γκρι ζιβάγκο" του μάνατζερ

Ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ στην αρχική του κατάθεση είχε αναφέρει στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής: "Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό που έπαθε ο αστυνομικός. Τη στιγμή που τον χτύπησαν εγώ δεν ήμουν καν στο γήπεδο"… "Εγώ ανέλαβα να πάω στο γήπεδο τα πανό που θα έμπαιναν στις εξέδρες. Το απόγευμα πήγα στο Καραϊσκάκη σε μια αποθήκη που έχουμε εκεί και πήρα τα πανό. Μαζί μου ήταν άλλα δέκα άτομα. Δεν ήταν όλοι από τον δικό μου σύνδεσμο"… "Έκατσα για κανένα εικοσάλεπτο μέχρι να ανοίξουν τα πανό για να δω τι έγραφαν. Εκεί άκουσα ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Δηλαδή ότι κάποια άτομα που θα έρθουν να δουν το παιχνίδι θα την πέσουν στους αστυνομικούς που ήταν απ’ έξω. Εγώ τους είπα ότι οι εποχές είναι περίεργες και πως δεν είναι καλό να γίνουν αυτά και μόλις κατάλαβα ότι το πράγμα δεν γυρνάει έφυγα από το γήπεδο. Εγώ ούτως ή άλλως δεν βλέπω βόλεϊ".

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι ήταν στο γήπεδο, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, στο… γκρι ζιβάγκο, το τζιν παντελόνι και τα μαύρα παπούτσια. Όταν προσήχθη δυο μέρες μετά τις επιθέσεις μαζί με τον 18χρονο κατηγορούμενο φορούσε το ίδιο… ζιβάγκο που φορούσε και την ημέρα των επιθέσεων. Πάνω σε αυτό βρέθηκε πυρίτιδα, δείγμα ότι είχε συμμετοχή στα επεισόδια και τις επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση DNA και αποτυπωμάτων στον "βαρύ οπλισμό", δηλαδή τις ναυτικές φωτοβολίδες και υπολείμματα βομβών μολότοφ. Γενετικό υλικό και αποτυπώματα ταυτοποιούνται μόνο του 16χρονου, που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, ωστόσο υπάρχουν και κάποια "ορφανά" και αταυτοποίητα. Συνεχίζεται η εξερεύνηση ταυτοποίησης στα υπόλοιπα πειστήρια, όπως ρόπαλα, σουγιά, καμένο ρουχισμό και άλλα αντικείμενα.

Τα "τσικό" θα δείξουν τους "επαγγελματίες"

Η χαρτογράφηση της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε στου Ρέντη έχει γίνει από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίοι γνωρίζουν σημαντικό μέρος των ατόμων που αποτελούν τη δομή της και τους ρόλους που είχαν.

Αρχικά καλούν ξανά για εξέταση τα "πιτσιρίκια" που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, εκτιμώντας ότι θα αντλήσουν πληροφορίες για τους "μεγάλους". Εκείνους που έδωσαν την εντολή, που τους κάλεσαν, τους εξόπλισαν και τους έδωσαν το σύνθημα των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών. "Περιμένουμε τα ‘τσικό’ να μας οδηγήσουν στους ‘επαγγελματίες’" αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί.

Παράλληλα αναμένονται επιπλέον αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σχετικά με ταυτοποιήσεις DNA και αποτυπωμάτων σε ευρήματα και πειστήρια, όπως και τα αποτελέσματα "σαρώσεων" από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να τοποθετηθούν οι ύποπτοι σε συγκεκριμένα σημεία.

Μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται η ολοκλήρωση της δικογραφίας με τα επιβαρυντικά στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αρχικά θα εμπεριέχει περίπου 40 άτομα. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων και οι πρώτες συλλήψεις.

πηγή: thetoc.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση