Βουλή: Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό - «Ο,τι είχα χρέος να πω το είπα» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 16:55 Βουλή: Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό - «Ο,τι είχα χρέος να πω το είπα» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός

«Ναι» στη ρύθμιση από 262 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη

Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ψηφίστηκε η τροπολογία που εισάγει έκτακτο μηχανισμό παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες.

Υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες καθώς και ο κ. Σαμαράς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η λακωνική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην καταψήφιση της τροπολογίας από τον Αντώνη Σαμαρά,

Η κυβέρνηση είχε θέσει στους βουλευτές της ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό που είχε αντιδράσει έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας Καιρίδη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι το περιεχόμενό της δεν συνιστά αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής. 

«Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε» είπε με νόημα ο κ. Σαμαράς στους δημοσιογράφους, μετά την ψηφοφορία. 

Να σημειωθεί ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα της ολομέλειας, πολλοί βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. 

Πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προβληματισμό έχουν εκφράσει και έξι κυβερνητικοί βουλευτές. Πρόκειται για τους Μπάμπη Αθανασίου, Μίλτο Χρυσομάλλη και Στράτο Σιμόπουλο οι οποίοι με τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής επέκριναν τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που κατέθεσε την τροπολογία αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση και ζήτησαν νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλά και τους Θάνο Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Καραγκούνη που σε συνεντεύξεις εξέφρασαν αντίστοιχους προβληματισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση