Αγία Παρασκευή: Αποβάλλεται δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 14χρονο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 19:19 Αγία Παρασκευή: Αποβάλλεται δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 14χρονο

Τι αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης προς τους γονείς των μαθητών

Η Διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής ο οποίος την επομένη της Πρωτοχρονιάς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην Αγία Παρασκευή από παρέα 16χρονων μαθητών μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των δραστών, ενημέρωσε επίσημα όλους τους γονείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, καταδικάζοντας το περιστατικό σχολικής βίας.

Στο σχετικό μειλ που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.

enimerotiko_sxoleion
Νέες απειλές

Η επίθεση στον 14χρονο, δεν ήταν ένα «απλό» περιστατικό σχολικής - παρά την έκταση που δόθηκε στο συμβάν λόγω της δημοσιότητας και την καταγγελία του πατέρα του μαθητή στην Αστυνομία, οι ανήλικοι δράστες συνέχισαν να εκφοβίζουν το θύμα απειλώντας το με “νέες κυρώσεις”. Οι γονείς του κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα μετά την επίθεση ενώ πριν επιτεθούν στον 14χρονο, οι 16χρονοι πέταξαν αβγά στο διαμέρισμα όπου διαμένει και βανδάλισαν το αυτοκίνητο των γονέων του.

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι "θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα". Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

«Είναι σοκ να βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση. Ήρθε στο σπίτι το παιδί ξυπόλυτο με αίματα στη μύτη και κλαίγοντας. Τον απείλησαν εκείνη τη στιγμή πως αν μιλήσει θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά. Και επίσης του είπαν πως αν τολμήσει και πει κάτι στους γονείς του έχουν πιστόλι και θα τον σκοτώσουν. Και αυτόν και εμάς» είπε η μητέρα του 14χρονου.

 πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση