Μεσολόγγι: Βρέθηκαν γάντια μιας χρήσης κοντά στο σημείο που άφησε ο κρεοπώλης τον αγνούμενο Μπάμπη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 13:24 Μεσολόγγι: Βρέθηκαν γάντια μιας χρήσης κοντά στο σημείο που άφησε ο κρεοπώλης τον αγνούμενο Μπάμπη

Την ίδια ώρα η μητέρα του 31χρονου καταθέτει για την τελευταία συνάντηση που είχε ο γιος της μαζί της πριν την εξαφάνιση του

Κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι. Οι έρευνες των αστυνομικών της ασφάλειας Μεσολογγίου συνεχίζονται για έβδομη ημέρα μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους που ψάχνουν σε χωράφια, βάλτους, θερμοκήπια και σε διάφορα σημεία του Μεσολογγίου ώστε να βρεθεί ο 31χρονος άνδρας. Στις έρευνες συνδράμουν στελέχη της ΕΜΑΚ αλλά και οι δυο αδερφές του Μπάμπη που δεν χάνουν την ελπίδα τους για τον αδερφό τους.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι σε χωράφι έξω από το Μεσολόγγι στην περιοχή του Αγίου Θωμά βρέθηκαν πεταμένα γάντια μιας χρήσης. Πρόκειται για μια περιοχή κοντά σε αυτή πουν φέρεται να άφησε τον Μπάμπη ο 51χρονος κρεοπώλης το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Το αν τα γάντια αυτά έχουνν κάποια σχέση με την υπόθεση θα αποδειχθεί από τις έρευνες που θα γίνουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η μητέρα του Μπάμπη βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση για την τελευταία συνάντηση που είχε ο γιος της μαζί της πριν την εξαφάνιση του γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν κάποια σημαντικά στοιχεία οι Αρχές στη διάθεσή τους για την εξαφάνιση θρίλερ του Μπάμπη.

Η οργή των συγγενών του Μπάμπη μετά την απελευθέρωση του κρεοπώλη

Την οργή των συγγενών έχει προκαλέσει η απόφαση των Αρχών να αφήσουν ελεύθερο τον μοναδικό άνθρωπο που είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον 31χρονο και ο οποίος θεωρείται από την οικογένεια του αγνοούμενου ως ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης.

 

Χθες ο 50χρονος κρεοπώλης οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη για ένα μαχαιρι λάμας δέκα εκατοστών με ξύλινη λαβή. Η ποινή που του επιβλήθηκε για την παράνομη οπλοκατοχή ήταν τέσσερις μήνες με αναστολή, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση. Κατά την απολογία του στο Δικαστήριο ανέφερε σχετικά με το μαχαίρι ότι ««Θα πήγαινα για λαγούς. Μέσα στην τσάντα με τα άλλα κυνηγετικά πράγματα έχω και αυτό το μαχαίρι. Αυτό το έχω πάντα μαζί μου και το χρησιμοποιώ για τα θηράματα. Είναι ένα μαχαίρι 10 εκατοστών με ξύλινη λαβή».

Μετά την απόφαση της ποινής ο 50χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου του έγινε προσαγωγή για την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου. Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών ο κρεοπώλης όπως και τις προηγούμενες ημέρες που βρισκόταν κρατούμενος ισχυριζόταν πως το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει τον αγνοούμενο στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στη παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Από εκείνη τη στιγμή, όπως λέει, δεν τον είδε ξανά. Όταν οι αστυνομικοί έβαζαν με τις επίμονες ερωτήσεις τους σε αντιδιαστολή τα λόγια του με τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας και συγκεκριμένα για ένα «κενό» χρονικό διάστημα μιας ώρας και δεκαπέντε λεπτών περίπου για το οποίο ο 50χρονος δεν μπορεί να αποδείξει για το που βρισκόταν, τότε έλεγε στους αστυνομικούς ότι λόγω χρήσης ουσιών - επικαλέστηκε ότι είχε κάνει χρήση χασίς- δεν θυμόταν.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κρεοπώλης είχε μια συνομιλία 12 δευτερολέπτων με τον Μπάμπη την ημέρα της εξαφάνισής του, με την αστυνομία να θεωρεί ότι αυτή η συνομιλία ήταν για τη συνάντηση που είχαν όταν ο 50χρονος πήγε στο σπίτι του Μπάμπη για να τον πάρει.

Αργά χθες το βράδυ ο κρεοπώλης αφέθηκε ελεύθερος και πέρασε τη νύχτα του σε φιλικό σπίτι για λόγους ασφαλείας με αστυνομική επιτήρηση. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την κράτησή του κι έτσι του επετράπη να αποχωρήσει. Ο ίδιος δεν πήγε στο σπίτι του δεδομένων των συνθηκών στο χωριό. Οι αστυνομικοί έχουν βρει αντιφάσεις στην κατάθεσή του και συνεχίζουν τις έρευνες.
 

 

Την ίδια ώρα η οικογένεια ζήτησε τη βοήθεια του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, ο οποίος έφθασε χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι για να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου. Ο ιδιωτικός ερευνητής θα βρεθεί στα τρία βασικά σημεία που συνθέτουν το πάζλ της υπόθεσης, ενώ θα ερευνήσει και την ευρύτερη περιοχή των παλαιών ΤΕΙ.

Πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση