Μεσολόγγι: Άρση τραπεζικού απορρήτου για τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 17:19 Μεσολόγγι: Άρση τραπεζικού απορρήτου για τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των αρχών και τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του και οι ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στο μεταξύ, οι δικαστές ενέκριναν το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά και του Μπάμπη, κι αυτό επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, ζητώντας να του επιστρέψει τα 17.000 ευρώ, που του είχε δανείσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», που δημοσιεύει το newsit.gr, δύο φίλοι του 31χρονου Μπάμπη, κατέθεσαν στις αρχές την περασμένη Παρασκευή (12.01.2024) και χθες το βράδυ ο ένας από τους δύο κλήθηκε ξανά από την αστυνομία και παρέδωσε το κινητό του. Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι ο κρεοπώλης είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του και του έστελνε μηνύματα. Ο φίλος είχε διαγράψει τόσο τις τηλεφωνικές κλήσεις, όσο και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κρεοπώλη την επίμαχη χρονική περίοδο και έτσι χρειάστηκε να ανακτηθούν από τις αρχές.

 

Οι μαρτυρίες φίλων του Μπάμπη και του κρεοπώλη

«Τον είχα σαν αδερφό» ανέφερε ο Χαράλαμπος, συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Μπάμπη και τον κρεοπώλη.

«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο την ημέρα που πήγα στο χωριό. Είπαμε καλή αντάμωση και δεν τον ξαναείδα. Ήμουν ο κρίκος που γνωρίστηκαν και τον βάλαμε στην παρέα μας. Θα γινόμουν κουμπάρος του κρεοπώλη», ανέφερε.

«Ήμουν μαζί του όταν τον συνέλαβαν για το μαχαίρι. Μας άρεσε το κυνήγι. Ψωνίζαμε από το μαγαζί του. Δεν μας άφηνε ποτέ να πληρώσουμε. Ήταν ο πατέρας της παρέας», πρόσθεσε.

«Όταν χρειάστηκε λεφτά ο 50χρονος, ο Μπάμπης του έδωσε χρήματα. Με πήρε τηλέφωνο η μάνα του και μας είπε πως ο Μπάμπης είναι άφαντος. Μου είπε του χρωστάνε λεφτά του παιδιού», είπε ο 36χρονος.

«Ήταν σαν να μην τρέχει τίποτα όταν τον ρώτησα. Μου είπε τον άφησα εκεί. Ήταν σαν να μην τον ένοιαζε. Δεν αντέδρασε όταν ήρθε η αστυνομία. Τον μπλόκαρα από παντού όταν έμαθα τι έγινε», πρόσθεσε. «Μου είπε ψέματα. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και δεν μου απάντησε», υπογράμμισε.

 

Ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος με τον κρεοπώλη, μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, δήλωσε στον ALPHA: «Έδωσα το τηλέφωνό μου στην Αστυνομία. Δεν μου το επέστρεψαν ποτέ. Λέγαμε αν θέλουμε να κάνουμε καμιά παρανομία, δεν πρέπει να έχει το τηλέφωνο μαζί. Αυτός είχε δυο τηλέφωνα, ένα παλιό και ένα smartphone».

«Μου είπε ο κρεοπώλης πως είχε πάρει λεφτά από τον Μπάμπη, τα μάζεψα και του τα έδωσα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο κρεοπώλης είπε ψέματα και στους φίλους του, σύμφωνα με τον ίδιο: «Πού τον άφησες; Με ποιον; Μου είπε δεν ξέρω, τον άφησα και έφυγα. Λέει τον άφησε στον κόμβο».

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Tlive» της Τατιάνας Στεφανίδου, ο 50χρονος κρεοπώλης, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη πριν από την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι, φέρεται να είπε σε φίλους του: «Εκεί που τον έχω θάψει, δεν θα τον βρουν ποτέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση