Μάτι: Οι δραματικές περιγραφές του πρώην δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:34 Μάτι: Οι δραματικές περιγραφές του πρώην δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά (φωτο intime)

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ξεκίνησε την απολογία του συγκινησιακά φορτισμένος ενώ και κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης όσων έζησε λύγισε αρκετές φορές.

Από τις οκτώ το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 είχε δει τον πρώτο νεκρό όπως είπε απολογούμενος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι, έντεκα η ώρα, δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι» είπε ο κ. Μπουρνούς, προσθέτοντας πως υπάρχει εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του Λιμενικού.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του συγκινησιακά φορτισμένος ενώ και κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης όσων έζησε λύγισε αρκετές φορές χαρακτηρίζοντας όσα έζησε ως «Κόλαση του Δάντη».

«Όλοι μας χάσαμε φίλους και συγγενείς και αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη ψυχή μας»

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα και τους τραυματίες και είπε πως ο ίδιος είναι ο μόνος που έχει διπλή ιδιότητα, θύματος και κατηγορουμένου. «Βγήκε η σύζυγος με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα» είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Όλοι μας χάσαμε φίλους και συγγενείς και αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη ψυχή μας» τόνισε συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα αφού είχε περιγράψει με αναλυτικό τρόπο τις ενέργειες τις οποίες έκανε εκείνες τις τραγικές ώρες είπε απολογούμενος:

«Μαθαίνω επτά παρά εικοσιπέντε ότι είχε καεί το Μάτι. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου. Δεν ήταν προτεραιότητα η οικογένεια μου εκείνη την ώρα. Εμφανίστηκε ένα όγκος οχημάτων. Η κατάσταση ήταν δραματική, η Κόλαση του Δάντη. Η άσφαλτος έκαιγε δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από θέρμανση. Δοκιμάζουμε να κατέβουμε το δρόμο της κυανής ακτής, δεν μπορούμε, δοκιμάζουμε άλλη διαδρομή, δεν μπορούμε. Δύσκολες εικόνες, δεν περιγράφονται. Δεν υπάρχει όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι» .

«Με πήρε η κυρία Δούρου κάποια στιγμή και με ρώτησε εάν θέλουμε βοήθεια»

Και αμέσως μετά περιγράφει τη στιγμή που είδε με τα μάτια του τον πρώτο νεκρό :«Βλέπω έναν νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι, έντεκα η ώρα, δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι» είπε ο κ. Μπουρνούς, προσθέτοντας πως υπάρχει εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του λιμενικού.

«Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι, έντεκα η ώρα, δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι»

«Με πήρε η κυρία Δούρου κάποια στιγμή και με ρώτησε εάν θέλουμε βοήθεια» περιέγραψε ο κ. Μπουρνούς, προσθέτοντας : «Μέχρι τις 11 είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το Λιμενικό ενημερώθηκε στις 7:00 η ώρα . Στο δικαστήριο σάς αποδείχθηκε ότι από 6:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο Λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα.»

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πώς διασώθηκε η δική του οικογένεια. «Στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν σε κατάσταση σοκ» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Κατά την απολογία του δεν έλειψε και η ένταση όταν ο Ευάγγελος Μπουρνούς είπε ότι ήταν ο μόνος αυτοδιοικητικός που επανεξελέγη και προκάλεσε την αντίδραση κατοίκου του Ματιού που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα.

Ευάγγελος Μπουρνούς : Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει.Εξάλλου ήμουν ο μόνος αυτοδιοικητικός που επανεξελέγη.

Ακροατήριο: Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς. (σ.σ. ερανικούς λογαριασμούς)

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση