Ο Κολυδάς θυμάται τον χιονιά της Τσικνοπέμπτης στην Αθήνα πριν 20 χρόνια: «Η Μεσογείων θύμιζε... Άνκορεϊτζ»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 13:02 Ο Κολυδάς θυμάται τον χιονιά της Τσικνοπέμπτης στην Αθήνα πριν 20 χρόνια: «Η Μεσογείων θύμιζε... Άνκορεϊτζ» (φωτο intime)

Τον χρόνο πίσω γύρισε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς και θυμήθηκε πως τέτοιες ημέρες πριν 20 χρόνια, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης του 2004, η χώρα επηρεάστηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιόνια να «σκεπάζουν» στην κυριολεξία την Αθήνα.

«Ο όγκος χιονιού που είχε πέσει μέσα σε λίγες ώρες ήταν ανάλογος με αυτόν που έπεφτε σε δυο μήνες σε όλη την Ελλάδα! Όσο πιο Βόρεια, τόσο πιο πολύ χιόνι στους δρόμους. Η Λεωφόρος Μεσογείων θύμιζε Άνκορεϊτζ… Στην παραλία της Νέας Μάκρης είχε - χωρίς υπερβολή - μισό μέτρο χιόνι! Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη για τους μετεωρολόγους», ανέφερε για τον χιονιά της 12ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, την σχετική ανάρτησή του στο Twitter, συνοδεύει από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται το μέγεθος της κακοκαιρίας που χτύπησε τότε την χώρα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στις 12 Φεβρουαρίου του 2004, οι Αθηναίοι είχαν ακούσει την πρόγνωση για χιόνι στην Αθήνα, αλλά δεν έμειναν στα σπίτια τους. Η μέρα, η καλύτερα η νύχτα οδηγούσε στις ψησταριές και στα κρεατομάγαζα, όμως το χιόνι κατέβαινε από το βορρά με άγριες διαθέσεις.

Ένας σημαντικός χιονιάς εξελισσόταν, που άφησε πίσω του εκατοντάδες αποκλεισμένα χωριά, τα περισσότερα από αυτά στην Πελοπόννησο και σημαντικές  καταστροφές στις καλλιέργειες από τον παγετό. Η χώρα παρέλυσε. Κυρίως η χιονοθύελλα έπληξε τη ΒΔ, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Χιόνι έπεσε μέχρι και στη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας.

Το αεροδρόμιο των Σπάτων παρέμεινε κλειστό για πολλές ώρες, ενώ σημαντικά ήταν τα προβλήματα στα εθνικά δίκτυα. Στην Αττική, οι Αθηναίοι εκεί κάπου στις 8 με 9 το βράδυ, είδαν τις πρώτες νιφάδες.  Καθώς περνούσε η ώρα, οι νιφάδες έγιναν χιονοθύελλα. Η χιονόπτωση συνεχίσθηκε με αμείωτη ένταση για πολλές ώρες.

Και η Αττική, ξύπνησε το πρωί βουλιαγμένη στο χιόνι! Ο όγκος χιονιού που είχε πέσει μέσα σε λίγες ώρες ήταν ανάλογος με αυτόν που έπεφτε σε δυο μήνες σε όλη την Ελλάδα! Όσο πιο Βόρεια, τόσο πιο πολύ χιόνι στους δρόμους. Η Λεωφόρος Μεσογείων θύμιζε Άνκορεϊτζ ... Στην παραλία της Νέας Μάκρης είχε - χωρίς υπερβολή - μισό μέτρο χιόνι! Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη για τους μετεωρολόγους. Έγκαιρα ενημέρωσαν την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση