Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν και προσβάλλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 11:49 Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν και προσβάλλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο προκαλώντας την οργή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η επίδειξη μόδας του οίκου Erdem για το Φθινόπωρο του 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα, με γνωστά ονόματα όπως η Άννα Γουίντουρ αλλά και η ηθοποιός Λίλι Τζέιμς.

Στη δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε την αγανάκτησή της, τονίζοντας πως οι ιθύνοντες ευτελίζουν το μνημείο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

πηγή: iefimerida.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση