Οδηγός τρένου στην Ξάνθη σταματά και κατεβαίνει να ελέγξει αφύλακτη διάβαση για αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 09:42 Οδηγός τρένου στην Ξάνθη σταματά και κατεβαίνει να ελέγξει αφύλακτη διάβαση για αυτοκίνητα

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα, έχουν παρασυρθεί παιδιά», λέει κάτοικος.

Ένα απίστευτο βίντεο-ντοκουμέντο από την Ξάνθη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται σε αυτό, ένας μηχανοδηγός σταματά το τρένο του την ώρα που περνάει από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, για να ελέγξει εάν στην αφύλακτη διάβαση περνά κάποιο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός, όπως φαίνεται στο βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, σταματά το τρένο, βγαίνει από την πόρτα και ελέγχει ο ίδιος με τα μάτια του εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο και έπειτα συνεχίζει την πορεία του.

Η διάβαση όπως φαίνεται είναι αφύλακτη, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες και η σήμανση ανύπαρκτη.

Η δημοσιογράφος, Αλκμήνη Μουδανίδου, από την Ξάνθη συνάντησε την κάτοικο της περιοχής που βλέπει καθημερινά τι συμβαίνει στην εν λόγω αφύλακτη διάβαση. Όπως επισημαίνει η ίδια η δημοσιογράφος, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι καν χαλασμένες, αλλά… ανύπαρκτες και δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση.

Στο σημείο δεν υπάρχει επιβατική αμαξοστοιχία που να περνά, παρά μόνο εμπορικές και οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι για το εάν κάποια στιγμή περάσει κάποιο τρένο.

«Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες»

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία, ωστόσο μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από τη σιδηροδρομική γραμμή», επεσήμανε μιλώντας στο Mega η Ανθή Κουρτίδου η οποία είναι κάτοικος του Πολύσιτου Ξάνθης.

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν “φύγει”. Είναι ένα σημείο όπου έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση