ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τον «ανασχηματισμό» 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές – Ποια πρόσωπα θα «βγουν μπροστά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 10:03 ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τον «ανασχηματισμό» 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές – Ποια πρόσωπα θα «βγουν μπροστά» (φωτο intime)

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες αλλαγές στα πρόσωπα που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η στελέχωση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Με βάση την απόφαση του συνεδρίου, την οποία κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας, θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το κομματικό όργανο καθώς παρέμενε ανενεργό μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για τις αλλαγές ενώ στο Εκτελεστικό αναμένεται να συμπεριλάβει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, την Ρένα Δούρου αλλά και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Εκ της θέσεώς της θα συμμετέχει και η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές στο κόμμα: «Αλλαγές δομικές με νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, αλλαγές ψηφιοποίησης του κόμματος. Δεν μπορεί ένα κόμμα το 2024 να μην μπορεί να διεξάγει εκλογές σε όλες τις οργανώσεις με ψηφιακό τρόπο, γιατί πλέον ο κόσμος δεν συμμετέχει στην κομματική ζωή και το είδαμε και στο συνέδριο» είπε αρχικά ο κ. Παππάς ενώ σε ό, τι αφορά την αλλαγή ονόματος πρόσθεσε:
Ο κόσμος θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη αλλαγή στα σήματα, στο brand του κόμματος. Το όνομα νομίζω είναι τελευταίο».

Πληροφορίες της εφημερίδας «Απογευματινή» αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και μέσα στο Σαββατοκύριακο να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραμματεία. Βέβαια πρέπει να θεωρείται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Για τη θέση του τελευταίοι ακούγεται μάλιστα το όνομα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Από τη θέση της αναμένεται να φύγει και η Δώρα Αυγέρη. Οι πληροφορίες λένε ότι η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός της προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη.

Από τη θέση του διευθυντή της ΚΟ αναμένεται να φύγει και ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος επίσης θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών. Σίγουρη θεωρείται η αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη που έχει τη θέση του υπερσυντονιστή. Αμφίβολη είναι και η παραμονή του Παυσανία Παπαγεωργίου στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου καθώς τον είχε τοποθετήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης.  Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ήταν στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθες τα πρόσωπα τα οποία στελεχώνουν το νέο think tank των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: πρόκειται για τους Ειρήνη Λεριού, Παναγιώτη Πεντάρη, Ιφιγένεια Μουμτζή, Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, Δημήτρη Ζιούβα και Αντώνιο Μπασούκο.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση με κωδικό «δεύτερη θέση»

Η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές είναι ο στόχος τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκοπική πτώση δημιουργούν ελπίδες στην Χαριλάου Τρικούπη για «μάζεμα» των απογοητευμένων προοδευτικών ψηφοφόρων τις λιγότερες από τις 100 ημέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι χωρίς ένα ποσοστό που θα δείχνει πως το κόμμα παραμένει ακόμη ο κυρίαρχος προοδευτικός πόλος, τα ζητήματα που θα τεθούν μετά το καλοκαίρι δεν θα είναι μόνο εσωκομματικά αλλά και υπαρξιακά.

Για το ΠΑΣΟΚ ο στόχος έχει τεράστια συμβολική σημασία. «Το ερώτημα ήταν αν θα υπάρχουμε και τώρα είναι αν μπορούμε να επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας» λένε, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στελέχη της Κεντροαριστεράς. Το βασικό ερώτημα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως η άνοδος είναι μεν εμφανής, αλλά είναι και αργή.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση η προοδευτική αντεπίθεση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όπως φάνηκε και από το θυελλώδες συνέδριο και από το σχίσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε παλαιοπροεδρικά και νεοπροεδρικά στελέχη. Αυτή όμως η αρχή δεν αναιρεί τη σημασία του στόχου- ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πως μπορεί να κερδίσει το στοίχημα των εθνικών εκλογών, στην Κουμουνδούρου θέλουν να είναι εκείνοι που θα κόψουν το νήμα εντός δικομματικού τοπίου.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση