Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΕΛΚ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 12:10 Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΕΛΚ

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μιλά στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στη Ρουμανία για το συνέδριο του ΕΛΚ μετά την επίσκεψη – αστραπή στην Ουκρανία.

Δείτε την ομιλία

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, Nicolae Ciucă.

Το βράδυ της Τετάρτης (06/03/2024), ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis, στο Μέγαρο Cotroceni.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση