Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη για τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 15:25 Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη για τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπανώτας τίθεται εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Δημήτρης Παπανώτας είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό, με αφορμή αντιπαράθεση που είχε για τη Νόνη Δούνια, πως «η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη, που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημά της», είχε συμπληρώσει τότε ο ίδιος.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρότατες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με δύο συνυποψήφιες του Δημήτρη Παπανώτα να ζητούν την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο. Πρώτα, η Δώρα Τσαμπάζη υπονόησε πως θα παραπέμψει τον Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ενώ έπειτα και η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε πως θεωρεί πως το κόμμα «θα κάνει αυτό που πρέπει»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του αναφέρει: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του.

Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση