Στο αυτόφωρο ο «πιστολέρο» του Εφετείου- Διώκεται για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και αντίσταση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 13:00 Στο αυτόφωρο ο «πιστολέρο» του Εφετείου- Διώκεται για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και αντίσταση

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πιστολέρο που  σκόρπισε τον τρόμο χτες στο Εφετείο κατά την διάρκεια δηλώσεων on camera, μετά την αναβολή της δίκης για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σε βάρους του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή καθώς και της αντίστασης.

Το χρονικό

Το πρωί της Παρασκευής και μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, συγγενής της οικογένειας, την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα διαμαρτυρόμενος γιατί δεν μπορούν ακόμη να βρουν τη σορό του παιδιού, τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.
Επικράτησε πανικός, με τους άνδρες της αστυνομίας να τον ακολουθούν, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν.

Συγκεκριμένα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου με κλάματα στα μάτια ζητούσε τη βοήθεια των Αρχών για να βρεθεί το παιδί της. «Παρακαλώ όποιον ξέρει να μας πει που βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο», είπε .
Στη συνέχεια τις τηλεοπτικές κάμερες πλησίασε ο ξάδελφος της ο οποίος βρίσκονταν μαζί με  συγγενείς και φίλους της οικογένειας οι οποίοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: «Δολοφόνοι που έχετε πετάξει το Μάριο».

 

Ο άνδρας την ώρα που έκανε δηλώσεις στις κάμερες λέγοντας ότι «θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε ένα όπλο το σήκωσε ψηλά και πυροβόλησε 4 φόρες στον αέρα προκαλώντας πανικό.

Στη συνέχεια άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, αφού τον έριξαν κάτω και αφού ο ίδιος προέβαλλε μικρή αντίσταση, εν μέσω διαμαρτυριών των φίλων του.
Η δίκη ,σε δεύτερο βαθμό , για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κολλήματος της υπεράσπιση.

Βρήκαν πάνω του 20 σφαίρες

Στην έρευνα που έγινε στον ξάδερφο της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο, οι αρχές εντόπισαν πάνω του 20 σφαίρες ίδιου διαμετρήματος με τις σφαίρες που πυροβόλησε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του το όπλο και τις σφαίρες, αλλά του τα έδωσε άλλος συγγενής, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει, μόλις βγήκε έξω.
Μαζί με τον δράστη των πυροβολισμών προσήχθη ένας ακόμα συγγενής της οικογένειας ο οποίος πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερος.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση