Τρομακτικά σενάρια για τη δράση του αλλοδαπού με τους πυροκροτητές - "Σύνδεση" με διεθνή τρομοκρατία βλέπει η ΕΛΑΣ - Σχέσεις με τον αναρχικό χώρο [pic]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:04 Τρομακτικά σενάρια για τη δράση του αλλοδαπού με τους πυροκροτητές - "Σύνδεση" με διεθνή τρομοκρατία βλέπει η ΕΛΑΣ - Σχέσεις με τον αναρχικό χώρο [pic]

Μεγάλα ερωτήματα φαίνεται να εγείρονται για την δράση του αλλοδαπού, που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (27.01.2018) από την ΕΛΑΣ έχοντας στην κατοχή του 50 πυροκροτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι πυροκροτητές εξετάζονται στα εργαστήρια, για να διαπιστωθεί αν είναι παρόμοιοι ή όμοιοι με αυτούς σε πρόσφατες επιθέσεις σε Εφετείο, υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ.

Τα σενάρια και οι σχέσεις με τους αναρχικούς

Ένα από τα πολλά σενάρια που εξετάζονται, είναι μήπως πρόκειται για μεταφορέα υλικού για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν να κινεί υποψίες καθώς κυκλοφορούσε ρακένδυτος και το έπαιζε άστεγος.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής επίσης είναι και οι επαφές του με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Γνωστός στις αρχές

Μάλιστα βρισκόταν σε προσωρινό καθεστώς ασύλου γιατί είχε εμφανιστεί ως πρόσφυγας, ενώ είχε συλληφθεί τουλάχιστον 4 φορές. 

Κατά το παρελθόν, είχε συλληφθεί για διάφορα μικροαδικήματα, ανάμεσά τους και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Κατά τις συλλήψεις του, είχε καταγραφεί με διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες, παρουσιάζοντας αντίστοιχα έγγραφα, με τη μια φορά να δηλώνει 19χρονος Σύρος.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν οι πυροκροτητές, την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, ενώ στο πληροφοριακό επίπεδο των ερευνών εμπλέκεται και η Κρατική Ασφάλεια.

Η σύλληψη

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στον Λυκαβηττό. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε ένα κατάστημα και δεν δεχόταν να πληρώσει. Κλήθηκε η αστυνομία και τον οδήγησε στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας και έγινε επί τόπου έρευνα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση