S.O.S Για το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 14:02 S.O.S  Για το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε

Παραθέτω το συγκεκριμένο άρθρο ώστε η Ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μονό να έχει  μια εικόνα για την κατάσταση του τμήματος.

Αντί κάθε χρόνο να αυξάνεται το επίπεδο και η παροχή Υψηλών ακαδημαϊκών γνώσεων μειώνεται η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία καθώς αντίστοιχα τμήματα ιδίου προγράμματος σπουδών σε επαρχιακές πόλεις και αυτά έχουν φτάσει το τμήμα σε βαθμό να κάνουν  μεταπτυχιακά και όχι μόνο.

Οι φοιτητές δεν διαφέρουν θα μ πείτε πολλοί ότι φταίει η βάση εισαγωγής άλλα δεν αποκλείουν και πολύ με τα υπόλοιπα αντίστοιχα τμήματα  ,γνώμη μου είναι ότι η κοινότητα του ιδρύματος δεν  έχει βοηθήσει ώστε να έχει ισχυρές βάσεις αυτό το τμήμα.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 9 μόνιμους καθηγητές  αλλά και από αυτούς μένουν 6 ενεργοί , πρόσφατα ακούστηκε ότι φεύγει και άλλος καθηγητής ,θα γίνει άραγε νέα πρόσληψη?

Ξεκίνησε να γίνει πρόσληψη ενός νέου καθηγητή αλλά τελικά ακυρώθηκε από τον υπουργό…(Λοβέρδο),δεν ξαναπιέσαμε …

Το τμήμα έχει μετονομαστεί και ισχύει κανονικά νέο πρόγραμμα σπουδών το oποίο 2 χρόνια δεν εφαρμόζεται καθώς δεν φτάνουν οι καθηγητές προφανώς για κάθε ειδικότητα….

Συνεχίζοντας , δεν είναι εικόνα να είμαστε 50 άτομα σε ένα εργαστήριο περιμένοντας επίσης πότε θα εκκριθούν οι εργαστηριακοί και εάν θα φτάνουν. Λύση =>Πιο πολλά μέλη ΔΕΠ.

Χρήματα Υπάρχουν άραγε? Είχαμε χρήματα για να γεμίσουμε πισίνα να κάνει προπόνηση η ομάδα της Λαμίας μόνο ενώ είναι ακαδημαϊκή , είχαμε λεφτά μέσα σε ένα βράδυ να φτιαχτούν κερκίδες… αλλά δεν έχουμε χρήματα να φτιάξουμε νέο κτήριο με εργαστήρια…

Πρόεδρος/πρύτανης ? Είναι Υπεύθυνος του Ιδρύματος, γνωρίζει την κατάσταση του τμήματος…. Είναι καθηγητής του Τμήματος……

Παρόλα αυτά δεν γίνεται κάτι…..

Ας σκεπτόμαστε λίγο λογικά και ας πιέσουμε λίγο καταστάσεις….

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα αλλά δεν θέλω να κουράζω

Ευχαριστώ για την Υπομονή Σας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση