Βιβλιοθήκες σε… απόγνωση - Λείπουν χιλιάδες βιβλία και καταργούν πρόστιμα με την ελπίδα να τους επιστραφούν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 12:58 Βιβλιοθήκες σε… απόγνωση - Λείπουν χιλιάδες βιβλία και καταργούν πρόστιμα με την ελπίδα να τους επιστραφούν

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να επιστραφούν 22.000 βιβλία που λείπουν σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι των βιβλιοθηκών Πίτερμπορο. Οι βιβλιοθήκες στην πόλη της Αγγλίας αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει… με την ελπίδα να το κάνουν.

Η υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται 10 βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή της Αγγλίας, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες.

«Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Firzana Shaheen. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».

Επίσης οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα. Σύμφωνα με τον Guardian οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση