Νέα κατηγορία βιασμού σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι – «Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 18:00 Νέα κατηγορία βιασμού σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι – «Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε»

Ο γνωστός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με άλλη μια κατηγορία για βιασμό. Άλλη μια γυναίκα κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι τη νάρκωσε και τη βίασε σε ξενοδοχείο το 1986.

Η Στέισι Πίνκερτον ισχυρίζεται ότι ο Μπιλ Κόσμπι τη νάρκωσε και τη βίασε το 1986 και μάλιστα υπέβαλε μήνυση για βιασμό κατά του Μπιλ Κόσμπι, της NBC Universal και άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στην παραγωγή του σόου του The Cosby Show στο NBC την περασμένη Παρασκευή (30.12.2022) στη Νέα Υόρκη.

Παρόμοια μήνυση για βιασμό κατά του Μπιλ Κόσμπι είχαν υποβάλλει άλλες πέντε γυναίκες τον Δεκέμβριο. Η τελευταία που υπέβαλε μήνυση για βιασμό κατά του κωμικού ηθοποιού ήταν η Στέισι Πίνκερτον, σύμφωνα με την εφημερίδα Marca.

Την νάρκωσε και τη βίασε σε ξενοδοχείο

Η γυναίκα υποστηρίζει πως το 1986, όταν ήταν 21 ετών και δούλευε ως αεροσυνοδός και μοντέλο, είχε γνωρίσει τον Μπιλ Κόσμπι. Τον κατηγορεί ότι της έδωσε ναρκωτικά σε ένα εστιατόριο στο Ιλινόις και μετά την πήγε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σικάγο. Όπως αναφέρει η Πίνκερτον στη μήνυσή της ο Μπιλ Κόσμπι «πραγματοποίησε αναγκαστική σεξουαλική επαφή» μαζί της, ενώ ήταν ανήμπορη εξαιτίας των ναρκωτικών.

Η τελευταία αυτή μήνυση κατά του Μπιλ Κόσμπι για βιασμό, έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ο ηθοποιός έφυγε από τη φυλακή μετά την ανατροπή της καταδίκης του για σεξουαλική επίθεση το 2018 στην Πενσυλβάνια.

Οσο για τη νέα μήνυση σε βάρος του Κόσμπι, η Πίνκερτον λέει ότι ο υποτιθέμενος βιασμός έγινε αφότου είχε γνωρίσει τον Κόσμπι στη Νέα Υόρκη και εκείνος της υποσχέθηκε να την βοηθήσει την καριέρα της. Της είπε ότι είχε έναν ρόλο για εκείνη σε ένα επεισόδιο του The Cosby Show στο NBC, αλλά ο ρόλος της… κόπηκε. Μήνες μετά την υποτιθέμενη επίθεση, ο Πίνκερτον είπε ότι ο Κόσμπι την κάλεσε στην παράστασή του σε ένα θέατρο του Σικάγο, όπου ισχυρίζεται ότι τη φίλησε και την άγγιξε απρεπώς και μάλιστα με δύναμη.

«Χρησιμοποιούσε» το σόου του για να δελεάσει γυναίκες

«Ο Μπιλ Κόσμπι είχε το ίδιο ή παρόμοιο πρότυπο συμπεριφοράς προς τα θύματά του», αναφέρει η αγωγή της Πίνκερτον, τονίζοντας ότι «συμπεριλαμβανομένης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόοδο της καριέρας τους, δίνοντάς τους ρόλους στο The Cosby Show, χρησιμοποιώντας το The Cosby Show και τις τοποθεσίες γυρισμάτων του ως μέσο πρόσβασης, να απομονώνει, να παρενοχλεί σεξουαλικά και να επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες, χρησιμοποιώντας ναρκωτικά για να ακινητοποιεί τα θύματά του και να προχωράει σε βίαιες σεξουαλικές πράξεις μαζί τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

«Όλα είναι για τα χρήματα», είπε εκπρόσωπος του Κόσμπι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ηθοποιού, Άντριου Ουάιατ διέψευσε τα πάντα και ανέφερε σε email που έστειλε στο Associated Press ότι όλα γίνονται για τα χρήματα: «Όπως δηλώναμε πάντα και τώρα μπορεί να δει η Αμερική. Δεν πρόκειται για δικαιοσύνη για τα θύματα φερόμενων σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά είναι όλα για τα χρήματα. Πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια, καθώς και η κοινή γνώμη, θα ακολουθήσουν τους κανόνες δικαίου και θα απαλλάξουν τον Μπιλ Κόσμπι από αυτές τις υποτιθέμενες κατηγορίες».

Οι εκπρόσωποι των NBC Universal, Kaufman Astoria Studios και Carsey – Werner Television, που συμμετείχαν στην παραγωγή του «The Cosby Show», δεν έχουν απαντήσει ακόμα για την υπόθεση, όπως αναφέρει η μήνυση. Οι αγωγές από τον Πίνκερτον και τις άλλες πέντε γυναίκες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της προθεσμίας ενός έτους της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την υποβολή καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικες για ισχυρισμούς που δεν είχαν παραγραφεί.

Είχε μπει τρία χρόνια φυλακή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Ο Μπιλ Κόσμπι εξέτισε σχεδόν τρία χρόνια φυλάκιση για βιασμό προτού το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον αφήσει ελεύθερο τον Ιούνιο του 2021. Ο διάσημος ηθοποιός είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας ανήλικης κοπέλας, της Τζούντι Χαθ, στην έπαυλη του Playboy το 1975.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Κόσμπι είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 64 χρονών, σε ένα υπνοδωμάτιο στην έπαυλη, όταν εκείνη ήταν μόλις 16. Αν και συνέβη πριν από πολλά χρόνια, ο νόμος της πολιτείας της Καλιφόρνια προστατεύει τα ανήλικα θύματα και τους επιτρέπει να κάνουν μήνυση για κάποιο έγκλημα εις βάρος τους, ακόμα και δεκαετίες αργότερα. Το σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι το θύμα θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση από τον Κόσμπι, ύψους 500.000 δολαρίων.

Ο κωμικός είχε καταδικαστεί για μια ακόμα υπόθεση βιασμού, κατά της Άντρεα Κόνσταντ, με το θύμα να υποστηρίζει πως την την είχε ναρκώσει και την είχε βιάσει στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια το 2004. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο και ο Μπιλ Κόσμπι τελικά, αποφυλακίστηκε. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια ανέτρεψε την καταδίκη του για βιασμό, διαπιστώνοντας ότι ο Κόσμπι έδωσε ενοχοποιητική μαρτυρία σε μια κατάθεση για τη συνάντηση μόνο αφού πίστευε ότι είχε ασυλία από τη δίωξη.

πηγή:newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση