Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος μακελάρης που σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα - Συνελήφθησαν οι γονείς του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023 21:23 Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος μακελάρης που σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα - Συνελήφθησαν οι γονείς του

Σε ψυχιατρική κλινική θα μεταφερθεί ο έφηβος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι- Συνελήφθησαν οι γονείς του

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη για την πολύνεκρη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στη Σερβία από έφηβο δράστη, ο οποίος όπως έγινε γνωστό θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι ο 14χρονος που σκότωσε οκτώ μαθητές και έναν φύλακα σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

 

Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού συνελήφθησαν.

"Από αυτήν τη στιγμή, το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής", δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Ο έφηβος πυροβόλησε τη δασκάλα του σήμερα το πρωί μέσα στην τάξη σχολείου στο Βελιγράδι, προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Η επίθεση στο δημοτικό σχολείο "Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ" στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς.

Είχε γράψει τα ονόματα όλων των μαθητών που επρόκειτο να σκοτώσει

Τα στοιχεία καθώς περνούν οι ώρες από όταν ένας 14χρονος μαθητής σκόρπισε τον θάνατο σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, συγκλονίζουν. Ο έφηβος είχε γράψει σε χαρτί τα ονόματα όλων των μαθητών που επρόκειτο να σκοτώσει, επέδειξε απάθεια μετά το μακελειό που προκάλεσε.

"Ήσυχο παιδί, καλός μαθητής", ικανός στο σημάδι αλλά και με προμελετημένο σχέδιο ο 14χρονος που προκάλεσε μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου περίμενε απαθής τους αστυνομικούς που ο ίδιος ειδοποίησε.

Ο νεαρός ονομάζεται Kosta Kecmanović είναι 14 ετών, γιός γνωστού γιατρού της πόλης του Βελιγραδίου. Η επίθεση έγινε στο δημοτικό σχολείο "Vladislav Ribnikar", όπου 8 μαθητές και ο φύλακας του σχολείου βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σερβικής εφημερίδας Republika, πρώτα πυροβόλησε από απόσταση μάλιστα 14 μέτρων τον φύλακα του σχολείου, κάτι που φανερώνει μεγάλη εξοικείωση με τη χρήση όπλων, και στη συνέχεια σύμφωνα με το Reuters, τρεις μαθήτριες που βρίσκονταν στον διάδρομο.

Ο διευθυντής του σχολείου του Βελιγραδίου Veselin Milić, αποκάλυψε ότι ο νεαρός είχε έτοιμο το σχέδιο για την επίθεση και το είχε καταγράψει σε χαρτί. Ένα άλλο σοκαριστικό στοιχείο αφορά τη στάση του αμέσως μετά καθώς κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία και στη συνέχεια περίμενε απαθής μέσα στο προαύλιο.

Σερβία επιστολή ονόματα
Η μακάβρια επιστολή του 14χρονου δράστη του μακελειού.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο Kosta Kecmanović, ετοίμαζε την επίθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την επίθεση. Οι δολοφονίες έγιναν μέσα στην αίθουσα όπου διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας γιατί είναι κοντά στην είσοδο του σχολείου και γιατί ήταν η αίθουσα στην οποία γινόταν εκείνη τη στιγμή μάθημα.

Σερβία επιστολή
Το χαρτί με τη μακάβρια λίστα που είχε ετοιμάσει ο 14χρονος έδωσε στη δημοσιότητα η σερβική αστυνομία.

Είχε έτοιμη τη λίστα των μαθητών που ήθελε να δολοφονήσει και φαίνεται να ομολόγησε ότι είχε και σχέδιο για το πώς θα μπει στο σχολείο και το πώς θα διαφύγει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Βελιγραδίου που έδειξε το έγγραφο στους δημοσιογράφους, ο μαθητής είχε σχέδιο ακόμα και για το με ποια σειρά θα έκανε τις δολοφονίες σημειώνοντας τους μαθητές- θύματά του με το όνομα και το επίθετό τους.

Η προετοιμασία της επίθεσης φαίνεται να ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα.

Ο ρόλος του πατέρα του 14χρονου - Του είχε μάθει να πυροβολεί

Ιδιοκτήτης των όπλων που χρησιμοποίησε ο 14χρονος είναι ο πατέρας του. Τα όπλα φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτιο με κωδικό. Ο νεαρός όμως βρήκε τον κωδικό και άνοιξε το κιβώτιο, άγνωστο πώς. Ο γνωστός ακτινολόγος, πατέρας του 14χρονου, συνελήφθη.

Ο πατέρας του νεαρού δηλώνει ότι δεν του είχε δώσει τους κωδικούς του χρηματοφυλακίου αλλά παραδέχθηκε ότι τον έμαθε να πυροβολεί. Σημειώνεται ότι ο 14χρονος πυροβόλησε τον φύλακα από τα 14 μέτρα, αναφέρει η Republika και τον χτύπησε με ακρίβεια.

Όταν έφθασε η αστυνομία στο σχολείο και ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί, άφησε τα όπλα του μακριά και σε σημείο ορατό από τους αστυνομικούς ώστε να μην κινδυνεύσει να δεχθεί πυρά.

Σερβία 14χρονος

Όταν τον συνέλαβαν δεν έδειχνε να έχει τύψεις και έμοιαζε να μην έχει συνείδηση τι έχει κάνει. Όπως γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ ο νεαρός που ομολόγησε, είχε ενημερωθεί από το ιντερνέτ πώς να φτιάχνει βόμβες μολότοφ, γεγονός που πιστοποιεί ότι είχε προσχεδιάσει την ενέργεια.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι στο προηγούμενο σχολείο που πήγαινε, είχε δεχθεί επίθεση από συμμαθητή του και γι΄αυτό άλλαξε σχολείο. Αλλά στο σχολείο αυτό που πήγαινε φέτος δεν υπήρχαν προβλήματα με τους συμμαθητές του και όλοι τον περιγράφουν σαν ήσυχο και καλό μαθητή. Φαίνεται πως ο μαθητής σχεδίαζε μια μαζική δολοφονία εμπνευσμένη από το βιντεοπαιχνίδι GTA και αφιέρωνε πολλές ώρες στην παρακολούθηση βίαιων βίντεο games.

πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση