Το κουφάρι μιας φάλαινας 30 τόνων σε παραλία έγινε τουριστική ατραξιόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 13:38 Το κουφάρι μιας φάλαινας 30 τόνων σε παραλία έγινε τουριστική ατραξιόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τοπικές αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν το σύνολο του κήτους με εκσκαφείς και ανυψωτικά μηχανήματα.

Το κουφάρι μιας φάλαινας βάρους 30 τόνων που πέθανε αφού ξεβράστηκε στο Μπρίτλινγκτον της Βρετανίας απομακρύνθηκε σε μια επιχείρηση που περιγράφεται από τις τοπικές αρχές ως η «μεγαλύτερη του είδους της» στην περιοχή.

Η 17 μέτρων φάλαινα εξελίχθηκε σύντομα σε μακάβρια τουριστική ατραξιόν αφού πέθανε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να επιστρέψει στη θάλασσα. Προσωπικό ασφαλείας αναπτύχθηκε γύρω από το κήτος προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, καθώς πολλοί επισκέπτες έφθαναν στο σημείο για να βγάλουν selfies.

Οι ζωολόγοι δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί η φάλαινα, που πιστεύεται ότι είναι ένα νεαρό αρσενικό, κατέληξε να ξεβραστεί στην παραλία. Αναμένεται να διενεργηθεί αυτοψία για να προσπαθήσει να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Πάντως, οι τοπικές αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν το σύνολο του κήτους με εκσκαφείς και ανυψωτικά μηχανήματα ενώ οι δρόμοι και τα μονοπάτια προς την παραλία έκλεισαν για την επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πτώματα των ξεβρασμένων φαλαινών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς είναι γνωστό ότι εκρήγνυνται κατά την αποσύνθεσή τους.

Οι φάλαινες γίνονται επίσης στόχος κλεφτών που θέλουν να επωφεληθούν από το παράνομο εμπόριο τμημάτων του σώματος τους. Το 2020, για παράδειγμα αφαιρέθηκαν εν μία νυκτί τα οστά των σαγονιών ενός κοπαδιού φαλαινών που πέθαναν στις ακτές του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Πηγή: BBC News

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση