Εξαφανισμένο υποβρύχιο: Η επιχείρηση συνεχίζεται - Εκτιμήσεις ότι τελείωσε το οξυγόνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 15:39 Εξαφανισμένο υποβρύχιο: Η επιχείρηση συνεχίζεται - Εκτιμήσεις ότι τελείωσε το οξυγόνο

«Οι προοπτικές είναι ζοφερές» επεσήμανε ειδικός

Συνεχίζονται οι έρευνες για το υποβρύχιο Titan στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, ενώ, κατά τις προβλέψεις, έχει τελειώσει το διαθέσιμο οξυγόνο των πέντε επιβαινόντων.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του εξαφανισμένου υποβρυχίου, παρά τους φόβους για το οξυγόνο.

Όταν ξεκίνησε, το Titan διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία, άρα περί τις 14:00 εξαντλήθηκαν και τα τελευταία αποθέματα. 

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης» επεσήμανε ο Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Φιλικό πρόσωπο δύο εκ των επιβαινόντων επεσήμανε πως γνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης και άρα θα έχουν φροντίσει να εξοικονομήσουν το οξυγόνο.

Στην περιοχή των ερευνών έφτασε νωρίτερα το γαλλικό πλοίο που μεταφέρει ρομπότ με δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα.

Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για τη χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη. 

Μάλιστα, γίνεται γνωστό έχει καταδυθεί ένα drone βαθιών υδάτων και έχει φθάσει στον πυθμένα της θάλασσας.

Ο Ryan Ramsey, πρώην καπετάνιος υποβρυχίου του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση ως «ζοφερή».

«Οι προοπτικές είναι ζοφερές, αυτή είναι η μόνη λέξη γι' αυτό» είπε, αλλά σημείωσε πως η έρευνα θα συνεχιστεί.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση