Ισπανία: Μεγάλη φωτιά στο νησί Λα Πάλμα - Κάηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 18:21 Ισπανία: Μεγάλη φωτιά στο νησί Λα Πάλμα - Κάηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Ισπανία σε δασική έκταση στο νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά με αποτέλεσμα να έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός (πέρα φυσικά από δένδρα) τουλάχιστον 11 κατοικίες, ενώ οι αρχές έχουν απομακρύνει 500 ανθρώπους από τις εστίες τους.

Η μεγάλη φωτιά είναι η πρώτη φυσική καταστροφή στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας μετά την έκρηξη ηφαιστείου το 2021.

Η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15.7.2023) στο Ελ Πινάρ ντε Πουνταγκόρντα, μια δασική περιοχή στα βόρεια του νησιού στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προετοιμάζονται για υπερβολική ζέστη την ερχόμενη εβδομάδα.

Τουλάχιστον 11 σπίτια καταστράφηκαν καθώς η φωτιά εξελισσόταν, δήλωσε σήμερα ο Φερνάντο Κλαβίχο, πρόεδρος των Καναρίων Νήσων.

Ίσως φτάσουν και τους 1.000 οι άνθρωποι που θα απομακρυνθούν

«Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να απομακρυνθούν μπορεί να φτάσει τους 1.000. Εξαρτάται από το αν μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο αυτούς τους ισχυρούς ανέμους», είπε ο Κλαβίχο στους δημοσιογράφους στη Λα Πάλμα.

Περίπου 140 εκτάρια (346 στρέμματα) γης καταστράφηκαν από τη φωτιά, πρόσθεσε.

Τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερις πυροσβεστικές μονάδες στο έδαφος έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο νησί, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ισπανικού αρχιπελάγους στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αφρικής.

Οι αρχές του νησιού ζητούσαν βοήθεια από άλλα νησιά του αρχιπελάγους, όπως η Γκομέρα και η Τενερίφη.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, περισσότερα από 2.000 κτίρια καταστράφηκαν και πολλές χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν άρχισε να ξεχύνεται λάβα από το ηφαίστειο Κιούμπρε Βιέχα.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση