Σικελία: Φωτιά στο σημαντικότερο αεροδρόμιο – Έκλεισε για 2 μέρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 12:20 Σικελία: Φωτιά στο σημαντικότερο αεροδρόμιο – Έκλεισε για 2 μέρες

Έκλεισε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σικελίας, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (16.07.2023).

“Οι επιχειρήσεις πτήσης αναστέλλονται μέχρι τις 14:00 της Τετάρτης, 19 Ιουλίου”, ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του σήμερα το αεροδρόμιο της Κατάνια στην Σικελία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό έλεγχο την αυγή, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο απομακρύνθηκαν όλοι από το προσωπικό ασφαλείας, καθώς πυκνός καπνός κάλυψε ένα μεγάλο μέρος αυτού του διεθνούς αεροδρομίου.

Οι δύο ημέρες μέχρι να ξανανοίξει το αεροδρόμιο θα επιτρέψουν να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά και να αεριστεί το κτίριο που έχει ποτίσει από τον καπνό, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η Κατάνια περιλαμβάνεται μεταξύ των ιταλικών πόλεων που επέβαλαν κόκκινο συναγερμό εξαιτίας της ζέστης την Κυριακή, όπως και η πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, η Μεσίνα, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών ρεκόρ τις ερχόμενες ημέρες.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια χρησιμοποιείται τακτικά από τουρίστες που κατευθύνονται σε μέρη όπως το Όρος Αίτνα και η Ταορμίνα, περίπου 70 χλμ μακριά, και οι Συρακούσες με το αρχαιοελληνικό θέατρό τους και το ιστορικό κέντρο στο νησί Ορτυγία.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση