Ανεμοστρόβιλος χτυπά στην Ελβετία – Ένας νεκρός και πολλές ζημιές ο τραγικός απολογισμός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 20:25 Ανεμοστρόβιλος χτυπά στην Ελβετία – Ένας νεκρός και πολλές ζημιές ο τραγικός απολογισμός

Στα 217 χιλιομέτρα/ώρα οι ριπές...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στο Λα Σο-ντε-Φον, στη βορειοδυτική Ελβετία, από σφοδρή θύελλα που έπληξε την περιοχή ενώ στο πέρασμά της προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές. Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε καταπλακώθηκε από έναν γερανό στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού Νεσατέλ. «Έχουμε πολλούς τραυματίες» ανέφεραν οι Αρχές.

Η θύελλα δεν κράτησε πολύ, ωστόσο οι ισχυρές ριπές ανέμου – που έφτασαν τα 217 χιλιομέτρα/ώρα – προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. «Μια ριπή ταχύτητας 217 χιλιομέτρων/ώρα καταγράφηκε από τον σταθμό μας στο αεροδρόμιο του Λα Σο-ντε-Φον σήμερα το πρωί», ανέφερε η MétéoSuisse στο Twitter.

 

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας, επρόκειτο πιθανότατα «για ανεμοστρόβιλο σε συνδυασμό με μια καταιγίδα αέριας μάζας που εκδηλώθηκε κατά μήκος της οροσειράς του Ιούρα» που έπληξε αργά το μεσημέρι το Λα Σο-ντε-Φον, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

 

 

Η επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης των συντριμμιών συνεχίζεται ενώ η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς διατρέχουν κίνδυνο από την πτώση δέντρων ή κεραμιδιών.

Πηγή: Newsbeast

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση