Ολλανδία: Φορτηγό πλοίο με χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα καίγεται για 2η μέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 13:06 Ολλανδία: Φορτηγό πλοίο με χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα καίγεται για 2η μέρα

Εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτρικό όχημα.

Ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε σχεδόν 3.000 αυτοκίνητα, πολλά από αυτά πολυτελή, καίγεται για δεύτερη μέρα στα ανοιχτά της Ολλανδίας με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς. 

Από τους 23 επιβαίνοντες ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Όλα τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο με ελικόπτερα και σωσίβιες λέμβους, σύμφωνα με τις αρχές. 

Με βάση τον εκπρόσωπο της ολλανδικής ακτοφυλακής, η φωτιά το πρωί της Πέμπτης συνεχίζει να καίει. Η επιχείρηση ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αφού σβήσει η φωτιά.

Ωστόσο, «η κατάσβεση της πυρκαγιάς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σταθερότητας λόγω του νερού που πέφτει στο πλοίο», ανέφερε η ακτοφυλακή τονίζοντας πως δεν είναι ακόμη δυνατό να επιβιβαστούν άνθρωποι στο πλοίο.

Στο μεταξύ, η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη. Είναι πάντως πιθανό κάποιο ηλεκτρικό όχημα να άρπαξε φωτιά σύμφωνα με την ολλανδική ακτοφυλακή. 

Η ακτοφυλακή δεν έχει επιβεβαιώσει επίσης αν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το πλοίο. Παρά ταύτα, οι αρχές έλαβαν κάποια προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουν μια τέτοια διαρροή, δήλωσε εκπρόσωπος.

Το πλοίο «Fremantle Highway» με σημαία Παναμά ήταν καθ' οδόν προς το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετά από πρόσκαιρη στάση στο γερμανικό λιμάνι Μπρεμερχάβεν. Η ιαπωνική εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο, δήλωσε ότι ο τελικός προορισμός των οχημάτων ήταν η Σιγκαπούρη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση