Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που κάηκαν στη Ρόδο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 13:00 Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που κάηκαν στη Ρόδο

Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που κάηκαν στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Λευκωσία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, «η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν στη Ρόδο».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους πολίτες και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης απηύθυνε και δημόσια συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, ενώ δήλωσε την ετοιμότητά του για να παράσχει βοήθεια.

Σημείωσε ακόμη ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται σε κρίσιμη συγκυρία για το περιφερειακό γίγνεσθαι.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως συζητήθηκαν οι εξελίξεις για άρση του αδιεξόδου: «Όσο και αν κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν διαφορές, οι στόχοι και οι επιδιώξεις είναι κοινές όπως και οι τρόποι για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη πως με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζητήθηκαν θέματα ενέργειας και μεταναστευτικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση