Οι «πορτογαλικές καραβέλες» τρομοκρατούν τις ισπανικές παραλίες – Είναι δυνητικά θανατηφόρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 11:31 Οι «πορτογαλικές καραβέλες» τρομοκρατούν τις ισπανικές παραλίες – Είναι δυνητικά θανατηφόρες

Τα πλοκάμια της κυανής μέδουσας μπορεί να ξεπεράσουν και τα 30 μέτρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των περιφερειών της Γαλικίας και της Χώρας των Βάσκων, αλλά και αρκετών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας για την εμφάνιση της δυνητικά φονικής τσούχτρας physalia physalis, γνωστή ως κυανή μέδουσα στην Ελλάδα, αλλά με το παρατσούκλι «πορτογαλική καραβέλα» και «πορτογαλικό ιστιοφόρο» στις ισπανόφωνες χώρες.

Σε καθημερινή βάση οι υπεύθυνοι βγάζουν πολλά τέτοια υδρόζωα από τα νερά στη Χώρα των Βάσκων και της Γαλικίας και ήδη υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν οι παραλίες όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μεγάλο αριθμό μιας και είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Αυτό γιατί το τσίμπημά τους προκαλεί πολύ μεγαλύτερο πόνο σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μέδουσες, ενώ το δηλητήριό τους σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η εμφάνισή τους σε μεγάλο αριθμό οφείλεται στην απουσία από τα ισπανικά νερά θαλάσσιων χελωνών που τις κυνηγούν γιατί αποτελούν την… τροφή τους.

Οι «καραβέλες» που εμφανίστηκαν στη Γαλικία, ανέφεραν ψαράδες και λουόμενοι σε τοπικά ΜΜΕ, είχαν πλοκάμια που ξεπερνούσαν τα πέντε μέτρα, ενώ τα πλοκάμια του συγκεκριμένου είδους μπορεί να φτάσουν ή και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και τα 30 μέτρα μήκος.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση