Γαλλία: Νεκρός μετά από πεζοπορία στα Πυρηναία ο αρχιτέκτονας της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 20:51 Γαλλία: Νεκρός μετά από πεζοπορία στα Πυρηναία ο αρχιτέκτονας της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων

Ο στρατηγός Ζαν-Λουί Ζορζελέν ήταν επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές πριν από τρία χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό, ο στρατηγός έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, κάνοντας πεζοπορία στα Πυρηναία. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Το έθνος χάνει έναν από τους σπουδαίους στρατιώτες του. Η Γαλλία, έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της. Και η Παναγία των Παρισίων, τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», δήλωσε ο Μακρόν στο Twitter.

Ο 74χρονος πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και επικεφαλής του έργου αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, είχε πάει μόνος του στο Mont – Valier την Παρασκευή, για πεζοπορία. Όταν πέρασε η ώρα και ο φύλακας διαπίστωσε ότι ένα άτομο δεν είχε επιστρέψει ενημέρωσε τις αρχές.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μετά από έρευνες από γη και αέρα, εντοπίστηκε νεκρός ο Ζορζελέν

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση